Panisse

Underrubrik
Sprøde kikærte fritter
Panisse
Beskrivelse

Kan du lide polenta, kan du helt sikkert også lide disse lækre kikærtefritter, der her er i en friturestegt version. Fritterne er nemme at lave og er virkelig lækre som en snack eller som en del af en middag med et mellemøstligt tema.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
100 g Mel (kikærtemel)
3 dl Vand (eller fond)
  Salt
  Peber
3 spsk Parmesan (revet)
  Olie (til frittering)
Vejledning

Bland ingredienserne til dine kikærtefritter i en gryde. Opvarm langsomt under piskning. Du skal ende med en grød, der lige netop kan piskes. Er grøden for tyk, tilsættes lidt mere vand eller fond. Kog grøden ved jævn varme (det skal småboble) i cirka 10 minutter.

Hæld grøden i et fad, der forinden er smurt med olivenolie. Lad grøden afkøle. Når den er kold, skæres den i mundrette stykker. Stykkerne fritteres, til de er let gyldne. 

Når den er kølet af, skæres den i mundrette stykker, der fritteres til de bliver let gyldne (det tager cirka fem minutter, og olien skal være cirka 180 grader varm).

Kikærtefritterne drysses med lidt salt og kan serveres som forret med aioli eller som tilbehør til lyst kød.

Panisse

 

Panisse

Noter

Tip: Tilsæt eventuelt en knivspids stødt spidskommen til kikærtegrøden for en ægte mellemøstlig smag!

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier