fbpx Bananroulade ūüćĆ | opskrifter | GastroFun.dk

Bananroulade

Bananroulade
Beskrivelse

En let og l√¶kker roulade med fyld af fl√łdeskum og bananer.

Pr√łv at bage en¬†roulade selv - det er ikke spor sv√¶rt!

Det kræver en smule snilde at trække bagepapiret af rouladebunden efter bagningen, men her hjælper det gevaldigt at anvende tricket med en kold og våd klud (se noten).

Server den lækre kage som dessert eller til kaffen.

Udbytte
1 kage
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
170 g Sukker
1 spsk Hvedemel
1 tsk Bagepulver
3 spsk Kakao
Vejledning

Dej:

Pisk æg og sukker godt med en elpisker, til det er hvidt, luftigt og skummende,

Bland mel, bagepulver og kakao sammen og sigt det i æggemassen.

Lav en bageform af bagepapir på 25x35 centimeter og hæld dejen deri.

Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 225 grader på næstnederste rille i 8-9 minutter.

Mens kagen er i ovnen, lægges et stykke bagepapir drysset med sukker klar på bordet. 

Når kagen er færdigbagt, vendes den ud på det sukkerdryssede bagepapir på bordet. 

Tag en kold og¬†v√•d klud (dog ikke s√• v√•d,¬†at vandet l√łber),¬†og t√łr den hen over bagepapiret.

Træk bagepapiret af kagebunden - vær forsigtig, så kagen ikke hænger fast i papiret.

Lad kage k√łle af et par minutter.

Fyld:

Pisk¬†fl√łden stiv.¬†

Skær bananerne i tynde skiver.

Sm√łr fl√łdeskummet p√• kagebunden (gem lidt tilpynt) og l√¶g¬†de skivede bananer ovenp√• fl√łdeskummet.¬†

Rul ved hjælp af bagepapiret kagen sammen som en roulade.

L√¶g rouladen p√• et serveringsfad og pynt¬†den med¬†resterende fl√łdeskum.

Noter

N√•r du t√łrrer bagsiden af bagepapiret med en kold og v√•d klud, hj√¶lper du kagebunden med at slippe papiret. Det g√•r meget lettere med at f√• den af, og du risikerer ikke s√• let, at kagen h√¶nger fast i papiret.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier