fbpx Vandbakkelse med creme ūüĎĆ | opskrifter | GastroFun.dk

Vandbakkelse med creme

Vandbakkelse med creme
Sidst ændret:
Onsdag den 6. marts, 2019 - 12:32
Beskrivelse

Vandbakkelser med kagecreme er en sk√łn kage, der er spr√łd og bl√łd, let og¬†fed p√• √©n og samme tid!

Det vigtigste, når man laver vandbakkelser, er at ens ovn varmer jævnt, samt at man bruger en elpisker, så man er sikker på, at æggene bliver pisket ordenligt.

Her har vi valgt den nemme l√łsning og brugt et brev f√¶rdig kagecreme, lige til at r√łre op med m√¶lk og derefter blande med fl√łdeskum til en let og luftig creme. Du kan naturligvis selv lave din kagecreme fra bunden, men den f√¶rdige udgave fungerer faktisk ganske udm√¶rket.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
100 g Hvedemel
80 g Sm√łr
2 dl Vand
1 Kagecreme (pulver i brev, f.eks. Dr. √Ėtkers)
1⁄2 l M√¶lk
Vejledning

Vandbakkelser:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Kom vand og sm√łr i en gryde og bring det i kog.¬†

N√•r blandingen¬†koger, kommes melet¬†¬†i, og det r√łres hurtigt sammen. Brug et kraftigt h√•ndpiskeris, da det kan v√¶re en sej omgang.¬†

Når melet slipper gryden, tages den af varmen.

Lad dejen k√łle lidt af (hvis dejen er for varm, n√•r √¶ggene piskes i, vil dejen ikke samle sig).

N√•r dejen er k√łlet lidt af, piskes √¶ggene i et af gangen (brug evt. en elpisker).

N√•r alle √¶g er pisket i,¬†og dejen har samlet sig, kommes den¬†i en¬†spr√łjtepose.

Dejen¬†spr√łjtes ud i ensartede, runde boller¬†p√• en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne midt i en varm ovn i 15-30 minutter.

Ovnen m√• ikke √•bnes de f√łrste 15 minutter, da¬†vandbakkelserne s√• vil falde sammen.

Når bagetiden er gået, og vandbakkelserne er let gyldne, tages de ud. af ovnen.

 

Creme:

Tilbered kagecremen som anvist på pakken.

Pisk fl√łden til skum.

Vend kagecremen sammen med fl√łdeskummet til en let og luftig creme.

Fyld en passende m√¶ngde creme i de afk√łlede vandbakkelser.

Serveres straks!

Noter

Du kan smage cremen til med forskellige smagsgivere, f.eks. lik√łr, b√¶r eller krydderier som kanel eller kardemomme.¬†

Bryder du dig ikke om blandingen af kagecreme og fl√łdeskum, kan du droppe kagecremen og blot fylde kagerne med fl√łdeskum. Det smager ogs√• godt!

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier