fbpx 👨‍🍳 Wienerschnitzel med brasede kartofler 👩‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Wienerschnitzel med brasede kartofler
Underrubrik
Serveret med brunet smørsauce, kapers, citronbåd og ærter
Beskrivelse

Knasende sprød wienerschnitzel af kalveindelår, paneret i hjemmelavet rasp og serveret med brasede kartofler, kapers, ærter og brunet smørsauce.

Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 Kalveschnitzler (Skåret af kalveindelår)
  Kartofler (Kogte kartofler)
1 Æg
1 tsk Salt
1 tsk Peber
75 g Hvedemel
100 g Rasp
200 g Smør
2 spsk Olie
  Citron
  Kapers
150 g Ærter
Vejledning

Brasede kartofler

Det bedste man kan gøre er at planlægge lidt fremad, så man koger for mange kartofler til ens måltid dagen inden og bruger resten til ens brasede kartofler dagen efter. Hvis du ikke har nogen der er kølet ned i forvejen, så skal du sætte 1 time mere af til den her ret, da de først skal koges i 20 minutter og køles ned.

Brasede kartofler

Skær dine afkølede, kolde kartoflerne i mindre stykker og steg dem i 25-50 gram smør, til de er gyldne. Det tager cirka en halv time.

Brasede kartofler

Ærter

Put de frosne ærter direkte fra fryseren og op i en gryde.

Tilsat koldt vand og en smule og kog vandet op. Når det koger skal ærterne kun have ét minut.

Fjern gryden fra blusset og hæld derefter et stort glas koldt vand ned til ærterne og læg låget igen.

Lad dem trække i 2-3 minutter og server straks.

 

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Bank kalveschnitzlerne flade. Få din slagter til det at gøre for dig hvis du handler med sådan en.

Varm en pande godt op med 2 spsk. olie, når panden er varm kommes 150 gram smør på panden (vi brugte det overskydende smør til sauce).

Wienerschnitzel

Pisk ægget i på en flad tallerken, bland mel, salt og peber på en anden tallerken og på en tredje tallerken kommes der rasp.

Wienerschnitzel

Vend først kalveschnitzlerne i mel, herefter i æg og til sidst i raspen.

Wienerschnitzel

Kom kalveschnitzlerne på en meget varm pande og steg dem i halvanden minut på hver side.

Wienerschnitzel

Når den er stegt færdig på en første side, overhældes den med lidt af den varme smør fra panden.

Wienerschnitzel

Nu er det bare at anrette din schnitzel med en citronbåd og kapers oven på.

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier