fbpx Stegt rødspætte med kartofler og persillesovs 👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Stegt rødspætte med kartofler og persillesovs
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 14:32
Beskrivelse

Stegt rødspætte med kogte kartofler og persillesovs er dansk mad, når det er bedst!

Rødspætter skal steges, så de er sprøde udenpå og saftige indeni. Det er disse, og serveret med en sauce med masser af friskhakket persille og perfekt kogte kartofler, får du et måltid, der er selv en konge værdig!

Skær en citron i både og pres saften over fisken - velbekomme!

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
2 ds Hele rødspætter (flåede)
1 Æg
2 dl Rasp
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
500 fed Kartofler
1 spsk Smør
1 spsk Hvedemel
1 1⁄2 dl Mælk
1 bdt Persille
Vejledning

Stegt rødspætte:

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Hæld raspen ud på en flad tallerken. Krydr den let med salt og peber.

Vend rødspætterne først i æg og derefter i rasp.

Opvarm en stegepande og steg rødspætterne i rigeligt smør, til de er gyldne og sprøde. De skal have cirka 5 minutter på hver side.

 

Kartofler:

Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand, til de er akkurat møre. Det tager cirka 15 minutter, hvis du bruger kartofler af normal størrelse.

 

Persillesovs:

Smelt smørret i en gryde og rør melet i.

Pisk mælken i lidt efter lidt, til konsistensen er, som du synes. 

Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge i et par minutter.

Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og peber.

Server de stegte rødspætter med kartofler, persillesovs og citronbåde.

Stegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier