fbpx ūü•©Stegt fl√¶sk med persillesovs | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs
Beskrivelse

Disse stegt flæsk i ovn er mit bud på valgflæsk i forbindelse med folketingsvalget. 

Som sp√¶ndingen stiger op til valgaftenen, er det ikke kun politikernes blod der sprutter og koger.¬†Valgfl√¶sk er g√•et hen og blevet noget, der¬†d√¶kker over mere end de l√łfter, politikkerne giver¬†under valgkampen: Stegt fl√¶sk med persillesovs er bare en tradition p√• denne sk√¶bnesvangre aften!¬†Og Danmarks nationalret eller ej, s√• er det¬†bare noget der du'r.

Folketingsvalget st√•r¬†ikke √łverst p√• min personlige¬†prioriteringsliste, men min mand derimod er sv√¶rt politisk begejstret.¬†Derfor skulle han selvf√łlgelig ogs√• fork√¶les med valgfl√¶sk - og selvom jeg¬†muligvis ikke elsker valget, s√• elsker jeg fl√¶sk, s√• begge parter var meget glade og tilfredse.

Stegt flæsk kan godt blive noget griseri, men vi har pyrolyse i vores ovn, så det gik :-)

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Stegt fl√¶sk)
800 g Fl√¶sk (R√łget)
  Opskriftsgruppe (Nye kartofler)
1000 g Kartofler (gerne nye)
1 spsk Salt
  Opskriftsgruppe (Persillesovs)
2 spsk Sm√łr
3 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
2 dl Fl√łde
1⁄2 pk Gr√łntsagsfond (Fond "Du Chef")
  salt og peber (efter smag)
  √Übleeddike (efter smag)
1 bdt Persille (frisk)
Vejledning

Valgflæsk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Sk√¶r fl√¶sket i¬†tynde skiver (ca. ¬Ĺ cm) og fordel det p√• en rist med en bradepande under til at tage stegefedtet.

Steg fl√¶sket midt i ovnen til det er spr√łdt og gyldent. Vores fik¬†30-40 minutter¬†f√łr det var helt perfekt.

 

Nye kartofler

Vask og skrub de nye kartofler

Læg kartoflerne i en gryde og fyld gryden med koldt vand, så det lige dækker kartoflerne.

Salt vandet og tænd komfuret på middelvarme: Husk at kartofler ikke skal buldrekoge.

Tjek om kartoflerne er m√łre ved at stikke i demmed spidsen af en urtekniv - kniven skal nemt glide ud af kartoflen igen.

 

Opbagt persillesovs

Skyl den friske persille.

Tag en saks og klip persillen "nedad" i en kop. Dette er mere skånsomt for persillen end at hakke den på et skærebræt.

Smelt sm√łrret i en gryde ved middelvarme.

Tils√¶t hvedemel lidt efter lidt under omr√łring.

Lad sm√łrret og melet danne en bolle og lad bollen varme igennem i et par minutter - det tager den v√¶rste¬†melsmag

Tils√¶t lidt m√¶lk ad gangen under omr√łring.

Tilf√łj herefter kogevandet - igen lidt ad gangen og under omr√łring.

Gentag proceduren med fonden. Jeg bruger Fond "Du Chef", og mens det kan virke som snyd for nogle, så er den altså bare god :-)

 

Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Juster sovsen med fl√łde.

Tilsæt persillen som det sidste og vent 30 sekunder - nu er persillesovsen klar til servering.

 

Traditionelt set serveres der syltede asier til stegt fl√¶sk med persillesovs. Det havde vi ikke lige st√•ende, s√• det blev hjemmesyltede r√łdbeder, og det var ogs√• l√¶kkert!

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Syltede r√łdbeder
Opskrift
Anette
Mormormad
Artikel
Redaktion
Persillesovs
Opskrift
Per Asmussen