fbpx 🐖Sous vide hamburgerryg | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide hamburgerryg

Sous vide hamburgerryg
Beskrivelse

Hamburgerryg kan være en noget tør og kedelig affære, men også en mindst ligeså fantastisk saftig, mør og smagfuld oplevelse! Det kommer helt an på den tid og temperatur, du giver din hamburryg.

Jeg er som bekendt stor fortaler for sous vide-metoden (læs alt om sous vide her), fordi det er den nemmeste og sikreste vej til hverdagsmad, der smager af højtid! Og det er netop tid, der kan være svær at finde i hverdagen.

Når det kommer til tilberedningen af svinekød, er det dog sjældent tiden, der spares på! Alle udskæringer kræver forskellige tilberedningstider og -temperaturer, og så afhænger det desuden af, hvor mørt eller rødt, du foretrækker dit kød - uanset om der er tale om svinekød, oksekød eller noget tredje.

- og nu hører svinekød jo ikke til blandt det, de fleste af os vil tilberede rosa. Det er dog en hårdnakket myte, at det skulle være uhygiejnisk, eller ligefrem farligt, ikke at gennemstege svinekød. Hele stykker af svinekød kan med fordel tilberedes let rosa, da det gør smagsoplevelsen betydeligt mere lækker og saftig. Når vi taler hakket kød, er det derimod en helt anden snak! Hakkekød skal altid gennemsteges.

At sikre sig saftigt og mørt kød kræver, at der skrues ned for temperaturen og/eller tilberedningstiden.

Med sous vide-metoden skruer vi gevaldigt ned for temperaturen men derimod op for tiden. Det betyder, at du i teorien kan sætte dit kød over og forlade hjemmet med ro i sindet.

Når vi langtidstilbereder, eksempelvis en hamburgerryg, med sous vide-metoden, så gør det ikke alverden, om du når hjem en halv time senere end planlagt - du kan nok forestille dig, at hverken 20 eller 30 minutter "over tid" kan gøre en verden til forskel for en hamburgerryg, der har fået timevis ved så lave grader - procentmæssigt er det jo "ingenting".

Læs her, hvordan du tilbereder en saftig sous vide hamburgerryg, og hvad jeg mener, er den perfekte tid og temperatur for sådan en!

Da kødet er ret saltet og ikke smider den samme mængde salt som under en kogning, så anbefaler jeg en af tre metoder til at fjerne noget af saltet:

1) Kom kødet i koldt vand og bring det op til kogepunktet inden det vakuumpakkes.

eller

2) Skyl kødet under en kold vandhane i et par minutter

eller 

3) Placer kødet i en skål/gryde med koldt vand natten over inden det skal bruges.

Udbytte
1 stk
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
6 timer, 30 minutter
Tid i alt
6 timer, 35 minutter
Ingredienser
Vejledning
  1. Start ud med at fjerne nettet fra den rå hamburgerryg.
  2. Find en vakuumpose.
  3. Kom hamburgerryggen i posen og vakuumpak den.
  4. Sæt din sous vide på 59 grader.
  5. Giv din hamburgerryg 6,5 timer.
  6. Tag den færdige hamburgerryg op af vandbadet og pak den ud af posen.
  7. Servér den i skiver på 1 centimeters tykkelse med eksempelvis dampede nye kartofler, persillesovs og ærter og gulerødder - eller skær den i endnu tyndere skiver og spis den på en skive rugbrød eller i en sandwich til frokost.
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Kogt hamburgerryg
Opskrift
Per Asmussen
Stegt hamburgerryg
Opskrift
Per Asmussen