fbpx Brunede kartofler 🤤✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Brunede kartofler

Brunede kartofler
Beskrivelse

Brune kartofler hører sig til juleaften, og for mange er de en så fastforankret tradition, at de ikke kan undværes.

Der findes vel lige så mange opskrifter på brunede kartofler, som der er familier i Danmark, og i kogebøger og på nettet flyder det over med gode råd til de perfekte, brunede kartofler.

Vi giver dig her vores bedste opskrift på brunede kartofler samt et par tips til, hvordan du lykkes med dem.  

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 kg Kartofler (smĂĄ)
1 dl Sukker
1 spsk Vand
25 g Smør
Vejledning

Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker kartoflerne.

Bring gryden i kog og kog kartoflerne i cirka 8 minutter.

Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i det varme kogevand i yderligere 4 minutter. De skal ikke være helt færdige.

Pil kartoflerne og lad dem køle lidt af - de behøver ikke være våde, når de kommer på panden.

Kom sukkeret på en stor pande.

Tænd for blusset og varm panden op, til sukkeret begynder at smelte og småsyde - det tager lidt tid, så vær tålmodighed. Rør ikke i sukkeret mens det smelter.

Tilsæt vandet til det smeltede sukker - vandet forhindrer sukkermassen i at blive for tyk.

Tilsæt smør og lad det bruse af.

Kom kartoflerne på panden og lad dem ligge og småsimre i sukkerlagen ved middelsvag varm. Den skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne.

Lad kartoflerne stĂĄ sĂĄdan i fem minutter.

Brug en spatel og vend stille og roligt rundt i kartoflerne. Rør ikke mere end højst nødvendigt, men sørg for, at alle kartoflerne "glaseres" i sukkermassen.

Lad endnu en gang kartoflerne stĂĄ og smĂĄboble.

Vend igen rundt i kartoflerne, indtil de har taget farve hele vejen rundt.

Brunede kartofler

Noter

Små kartofler eller aspargeskartofler er mest velegnede til brunede kartofler. Vi brugte store kartofler, som vi skar over, og resultatet blev ikke nær så godt, som når vi andvender de små af slagsen. 

Mange anvender kartofler fra glas til brunede kartofler, men det kan ikke anbefales, da kartoflerne kan smage en smule hengemt. Bruger du alligevel kartofler fra glas, så køb en god kvalitet og skyl dem grundigt i en sigte før brug. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Mortens Aften opskrifter
Artikel
Redaktion