fbpx Fyldt svinemørbrad 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Fyldt svinemørbrad

Fyldt svinemørbrad
Underrubrik
Fyldt med 3 slags løg og indpakket i serranoskinke. Serveret med ris, tomatsovs og bønnefritter
Sidst ĂŚndret:
Tirsdag den 12. februar, 2019 - 10:26
Beskrivelse

Denne opskrift pü fyldt svinemørbrad er en af favoritterne hos os. Det er nemt at lave og smager dejligt. Kunsten er at pakke køddet stramt ind, hvilket gør at det holder pü saften og smagen.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
2 fed Hvidløg
50 g Smør
  Krydderier (Salt og peber)
1 fed Hvidløg
1 dl Rødvin
25 g Smør
6 dl Passata (FlĂĽede/hakkede tomater kan ogsĂĽ bruges)
  Krydderier (Salt, peber, eddike, citronsaft, ketchup og chili)
300 g Haricots Vert (Grønne bønner)
3 spsk Olie
4 dl Ris (Basmati ris)
10 dl Vand
1 tsk Salt
Vejledning

Fyldt svinemørbrad

Finsnit løg, hvidløg, forürsløg, persille og salvieblade. 

Saurtere det hele pü en pande med smør, ved middel varme. Løgene skal blive bløde, uden at tage farve.

Fyldt svinemørbrad

Afpus svinemørbrad og lav en stor lomme pü langs af mørbraden.

Fyldt svinemørbrad

LÌg skinken side om side, pü et stykke husholdningsfilm, sü lÌngden kommer til at passe med mørbraden.

Fyldt svinemørbrad

Placer mørbraden pü skinken, og kom fyldet i lommen pü mørbraden.

Fyldt svinemørbrad

Fyldt svinemørbrad

Rul skinken rundt om den fyldte mørbrad og brug husholdningsfilmen til at rulle mørbraden stramt op. 

Fyldt svinemørbrad

Lad mørbraden ligge pü køl til den skal steges, gerne i 30 minutter, men husk at tage kødet ud af køleskabet minimum 15 minutter før.

Varm en stegepande godt op og lÌg forsigtigt den fylde mørbrad pü panden og skru ned til middel varme. 

Steg mørbraden i cirka 15 minutter pü hver side. 

Fyldt svinemørbrad

Lad den trĂŚkke et par minutter pĂĽ et spĂŚkbrĂŚt inden den skĂŚres ud.

Personligt kan jeg godt lide min svinemørbrad let rosa.

Fyldt svinemørbrad

 

Tomatsovs

Hak løg og hvidløg fint og steg dem bløde i smør i en lille gryde.

TilsÌt rødvin og lad det koge ind til halv mÌngde.

TilsĂŚt herefter passata kan og lad det smĂĽ koge i 20-30 minutter.

Smag tomatsovsen til med salt, peber, ĂŚbleeddike, ketchup, citronsaft og chili.

Billede

Tomatsovs

 

Bønnefritter

Vend bønnerne i olien og fordel bønnerne pü en bageplade med bagepapir.

Bønnefritter

Drys bønnerne med havsalt og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

Tag bønnerne ud af ovnen og lad dem dryppe af inden servering.

Bønnefritter

 

Ris

Bring vandet i kog og tilsĂŚt risen og saltet.

Kog det i 12 minutter ved middelhøj varme og sluk blusset og lad det trÌkke med et klÌde henover i 12 minutter.

 

Servering

SkÌr kødet i skiver a' 2-3 cm tykkelse og drys det med en god flagesalt. 

Server retten samlet og pynt med sprødstegte salvieblade.

Fyldt svinemørbrad

 

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Quinta Sardonia Sardon:

Quinta Sardonia Sardon er den nye vin af Quinta Sardonia, som blev produceret for første gang i ürgangen 2014. Den er lavet primÌrt pü Tempranillo, og en smule Cabernet Saubignon, Garnacha og Malbec. Selve vinstokkene er over 35 ür gamle, faktisk er nogle af vinstokkene over 100 ür gammel. En super lÌkker vin, til en super lÌkker mørbrad.

LÌs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier