fbpx ‚úÖHvad skal man ūüćĹspise i ‚ėÄaugust 2019? | GastroFun.dk

Hvad skal man spise i august?

Kantarel
Indholdsfortegnelse

Spis efter sæsonen

Udover at markere slutningen p√• sommerferien, er 1. august¬†ligeledes startskuddet for en m√•ned med adskillige fantastisk sk√łnne s√¶sonr√•varer.

Fordelene ved at k√łbe¬†r√•varer, der er i s√¶son, er mange. Det er ikke blot bedre for pengepungen og milj√łet, s√¶sonr√•varer er¬†derudover en langt st√łrre forn√łjelse at s√¶tte t√¶nderne i.

Og des mere smagfuld r√•varen er, des st√łrre en rolle kan r√•varen alt andet lige f√• i den p√•g√¶ldende ret.

Tag blot kartoflen. Om sommeren nydes de nyopgravede kartofler med meget f√• andre elementer, men eksempelvis blot lidt frisk persille eller purl√łg, et stykke grillet torsk eller kylling og lidt kryddersm√łr. Til geng√¶ld bliver kartoflen ofte most og serveret med kraftige, tunge sovse, for eksempel akkompagneret af en grydestegt oksesteg, i vinterhalv√•ret.

Derudover er √•rstidens frugt og gr√łnt spr√¶ngfyldt med gode og vigtige n√¶ringsstoffer, ligesom du vil opleve en helt naturlig variation i din kost, n√•r du v√¶lger at spise efter s√¶sonens udbud:¬†Gavnligt for b√•de helbred og smagsl√łg.¬†

 

Hvilke råvarer er i sæson i august måned?

Af gr√łntsager kan blandt andet n√¶vnes aubergine, gr√łnne b√łnner, courgette, gulerod, majs, tomat og¬†sommerporre, mens kategorien af frugt favner om blomme, hyben, bromb√¶r, sommer√¶bler, solb√¶r, mirabelle, hyldeb√¶r med videre.

Du kan desuden med fordel sætte både ål, krabbe, makrel, jomfruhummer og krebs på menuen.

Har du en fork√¶rlighed¬†for svampe, er det r√łrhatte og¬†kantareller, du skal g√• efter.

Herunder finder du en oversigt over vores¬†s√¶sonfavoritter, hvoriblandt du kan hente inspiration til r√•varer, du med fordel kan skrive p√• indk√łbslisten i august m√•ned.


Aubergine opskrifter

Grillede auberginer

Den¬†r√• aubergine er i sig selv forholdsvis neutral i smagen, og det hvide, svampede k√łd er ikke en videre forn√łjelse at f√• p√• tallerkenen. S√• snart auberginen tilberedes, udvikler den imidlertid er snakken en helt anden. Auberginen er formidabel til at suge smag, saft og kraft til sig fra andre ingredienser, hvorfor den eksempelvis kan v√¶re en formidabel¬† erstatning for k√łd p√• ugens k√łdfri dage.

Den smukke, blanke, sortviolette aubergine h√łrer til natskyggefamilien, hvor ogs√• kartoflen i √łvrigt er at finde - dette til trods for, at de to √łjensynligt ikke har mange f√¶llestr√¶k.¬†

Auberginen er kalorielet, men derimod propfyldt med n√¶ringsstoffer, og s√• kan den b√•de bages, grilles og¬†steges. S√¶rligt sk√łn bliver den, n√•r den fyldes med eksempelvis hakket oksek√łd,¬†spicy kylling¬†eller √łvrige gr√łntsager som linser, kik√¶rter eller¬†tomat.

 

Hvordan tilbereder man aubergine?

Grillede auberginer bliver fantastisk lækre med et drys parmasan og rosmarin, hvilket du finder fremgangsmetoden til her.

Du kan ogs√• pr√łve at bage auberginen, drysse den med blandt andet granat√¶blekerner og servere den¬†med en frisk tahin-yoghurt. Alternativt kan du¬†v√¶lge at bruge den bagte aubergine til en fantastisk cremet baba ganoush¬†til at dyppe gr√łntsagsst√¶nger eller lune¬†fladbr√łd i.

Har du ikke allerede¬†stiftet bekendtskab med¬†aubergineruller, skal desuden du gl√¶de dig til at pr√łve en ret, der kan varieres i det uendelige.

 

Jomfruhummer opskrifter

Jomfruhummer

S√¶sonen for jomfruhummere n√•r sit h√łjeste i august, september og oktober og er en af vores personlige¬†sensommerfavoritter.

Om end den s√łde, fyldige smag¬†minder om den, vi oplever ved almindelig hummer, har jomfruhummerens k√łd en lidt finere konsistens.

N√•r man siger jomfruhummer, er det i √łvrigt sv√¶rt ikke ogs√• at n√¶vne L√¶s√ł: Vidste du, at L√¶s√ł alene st√•r for 44 procent af de i alt 2000 tons jomfruhummere, dansk fiskeri kan bryste sig af?

Idet jomfruhummeren ikke lever under Middelhavets himmelstr√łg, eksporteres en stor del af de danske jomfruhummere til b√•de Italien, Spanien og Frankrig.¬†Bestiller du jomfruhummer under sydens sol, er det derfor¬†sandsynligt, at den kommer fra Danmark.

 

Hvordan tilbereder man jomfruhummer?

Du kan eksempelvis vælge at gratinere, grille, bage eller koge de delikate, friskfangede jomfruhummere.

Er du glad for italienske klassikere, skal du pr√łve kr√¶fter med en l√¶kker, cremet risotto serveret med jomfruhummerhaler.

At jomfruhummer desuden g√•r fantastisk godt i sp√¶nd med tun, kommer muligvis som en overraskelse for nogen, men kommer ikke desto mindre til udtryk i denne sk√łnne pastaret, hvor¬†b√•de jomfruhummerhaler, lynstegt tun og l√¶kker, frisk citronbechamelsauce g√•r op i en h√łjere enhed.

St√łrstedelen af jomfruhummerens¬†k√łd¬†sidder i halen, men med en smule snilde er det muligt at f√• k√łd ud af kl√łerne ogs√•. Du kan dog v√¶lge at pille kl√łerne fra, inden tilberedningen, og i stedet v√¶lge at koge¬†fond p√• dem.

En stor del af smagen sidder i √łvrigt i skallerne. Brug derfor ogs√•¬†gerne skroget til at koge en l√¶kker, fyldig jomfruhummerfond, og brug eventuelt fonden til at lave en vidunderlig bisque, der kun kan f√• dine g√¶sters mundvand til at l√łbe.

Vil du vide mere om skaldyr generelt, kan du blive meget klogere i denne artikel, hvor vi i √łvrigt har samlet et v√¶ld af sk√łnne opskrifter.

 

Majs opskrifter

Sous vide majskolbe

De nærmest eksotisk udseende majsplanter er efterhånden at finde på adskillige danske marker.

Dyrkning af majs kr√¶ver relativt h√łje temperaturer, og som temperaturene herhjemme er steget med √•rene, er forholdene for majsdyrkning ligeledes forbedret.

Dette kan flere landm√¶nd kun nyde godt af, idet dyrkningen af majs dels er h√•ndterlig, dels har et forholdsvist h√łjt udbyttepotentiale end eksempelvis hvede.

De yderst delikate, s√łde majs er dog ikke blot en fryd for √łjet - eller de danske l√¶ndsm√¶nds bundlinjer -¬†men ogs√• for vores smagsl√łg.

 

Hvordan tilbereder man majs?

De friske majs er sk√łnne i deres r√• form, men kan desuden b√•de koges, steges, grilles og bages.

Da vi endnu ikke har set det sidste til det dejlige, danske sommervejr, indbyder den fortl√łbende grills√¶son¬†naturligvis i h√łj grad til at smide hele majskolber p√• grillristen eller ved b√•let i haven.

Lad gerne bladene sidde og beskytte majsen under tilberedningen. Alternativt kan du vælge at pille skrællen af majsen, dele dem i to og stikke et grillspyd i dem.

Serv√©r de brandvarme hele majskolber med en sk√łn, hjemmer√łrt kryddersm√łr med persille og hvidl√łg¬†eller et drys¬†parmesan og en l√¶kker, hjemmelavet gr√łn pesto - enten den helt traditionelle med pinjekerner, eller den lidt mere √łkonomiske udgave med solsikkekerner.

De hele, grillede, varme majs er også yderst delikate akkompagneret med en hel kylling grillet på rotisseri og serveret med en kold, cremet kartoffelsalat. Det kan du finde en opskrift på her.

Har du nogensinde pr√łvet at tilberede en majskolbe i sous vide? Det har vi - du kan se¬†opskriften her.

 

Makrel opskrifter

Stegt makrel

Du milde makrel, så skal der lækker, fed fisk på tallerkenen!

Du kender den fra d√•se, enten mere eller mindre maltrakteret til uigenkendelighed eller i forholdsvis reelle¬†fileter indhyllet i tomatsauce. Du har sandsynligvis under alle omst√¶ndigheder indtaget adskillige rugbr√łdsmadder med makrel i tomat gennem tiden.

Ofte, n√•r der skal fisk p√• bordet, tyer vi enten til d√•seversionen eller den, der findes i supermarkedets fryse- eller k√łlefisk. Der er dog meget at hente p√• smagsoplevelsen ved at afl√¶gge den lokale fiskemand et bes√łg.

I slutningen af juni valfarter store stimer af makrel ind over grænsen til de danske farvande, hvor de bliver indtil efteråret.

Vestkysten er de f√łrste til at fange makrellerne, men som stimerne bev√¶ger sig l√¶ngere √łstp√• og om mod Kattegat, f√•r b√•de √ėstjylland, Sj√¶lland og √łerne ogs√• gl√¶de af de friskfangede makreller senere p√• sommeren.

Makrellen¬†er m√łrk¬†og fed i sit k√łd,¬†og smagen, der kan beskrives som fyldig og let krydret, er sin helt ege. Makrel er desuden den fisk, der indeholder mest af den gode, sunde fiskeolie.

 

Hvordan tilbereder man makrel?

Hel, frisk¬†makrel bliver s√¶rligt himmelsk, n√•r den r√łges¬†eller skindsteges, -bages eller -grilles, men den kan tilberedes p√• mange m√•der.

Skal makrellen p√• grillen, kan du for eksempel fylde bugen med friske citronskiver. Den fede fisk kan snildt serveres uden det store tilbeh√łr, men blot balanceret¬†med lidt syre og friske krydderurter, lidt br√łd og en gr√łn salat.

Er vejret imidlertid ikke til grill, kan du smide den hele makrel p√• en rygende varm grillpande i 4 minutter p√• hver side eller servere den som pandestegte fileter med knuste kartofler, lynsyltede r√łdbeder og kapers.

 

Fennikel opskrifter

Fennikel

Hvis du er rigtig glad for lakrids, er fennikel formodentlig en plante, der falder i din smag. Fennikel indeholder nemlig anethole, der er den samme aromatiske forbindelse, der findes i både stjerneanis og anis.

Fennikel har sine r√łdder i det vestlige Asien og Middelhavsomr√•det, hvor¬†planten er blevet brugt som krydderi siden oldtiden. Her er fenniklen en fler√•rig plante, der g√•r i s√•kaldt vegetativ v√¶kst i vinterhalv√•ret, hvor den danner sm√• skud, der ligner knolde. Efter blomstring visner planten ned under den varme og t√łrre sommer.

F√łrst i 1980'erne blev den spr√łde men milde og s√łdlige fennikel¬†anvendt som gr√łntsag i Nordeuropa, og grundet de st√łrre udsving i temperaturerne, har fennikel en lidt anden livscyklus i Danmark end i sit oprindelige habitat: Fennikel t√•ler ikke frost,¬†om end den oftest vil overvintre¬†herhjemme.

 

Hvordan tilbereder man fennikel?

Fennikel er en solid smagsgiver i k√łkkenet, og med sin markante¬†anisaroma¬†er fennikel sk√łn at anvende b√•de r√• og tilberedt.

På restauranterne herhjemme serveres fennikel ofte i ultratynde, næsten gennemsigtige skiver, der er marineret i olivenolie med citronsaft, dild og salt.

I Italien er dampet fennikel, der efterf√łlgende gratineres med parmesan i ovnen, derimod en h√łjtelsket klassiker.

Du kan p√• f√• minutter forberede en spr√łd og frisk salat med¬†fennikel, √¶ble og spidsk√•l¬†og eksempelvis servere den til fjerkr√¶ eller fisk, hvor salaten er s√¶rligt l√¶kker. Du kan ogs√• undlade spidsk√•len og i stedet lave denne lynhurtige fennikelsalat¬†med blot tre ingredienser.

Bliver vi i salatgenren, g√•r fennikel ogs√• v√¶ldigt godt i sp√¶nd med mynte og melon i denne fantastiske italiensk inspirerede opskrift, der er et godt tilbeh√łr til grillmaden eller en god steak.

 

Mirabelle opskrifter

Mirabelle

Mange f√•r muligvis diverse barndomsassociationer til denne n√¶sten kugleformede og typisk gule frugt, hvis frugtk√łd ofte ikke slipper stenen, selv efter modning.

Og lige nu bugner mirabelletræerne med de små frugter.

Da mirabelle, der oprindeligt stammer fra Mellem√łsten, klarer sig fortrinligt i det danske klima og med lethed spredes af dyr og fugle, vokser mirabelletr√¶er ofte forvildet i den danske natur.

Om end visse supermarkeder forhandler mirabelle, er det alts√• oplagt selv at g√• p√• jagt efter de sm√• frugter. Mirabelle er imidlertid ikke en frugt, der har vundet tilstr√¶kkeligt indpas i de danske k√łkkener.

Om du har klatret i mirabelletr√¶er¬†eller blot bem√¶rket tr√¶erne med¬†de mange sm√• gule, r√łde eller orange frugter i ny og n√¶, har flere danskere dog i h√łjere eller lavere grad stiftet bekendtskab med de ofte syrlige og let bitre frugter, hvis tr√¶er findes overalt i Danmark.

 

Hvordan tilbereder man mirabelle?

Mirabelle kan spises r√• eller anvendes i eksempelvis marmelader, kager og bagning, saft, chutney og¬†gr√łd.

Idet de r√• mirabelle smager af mest, n√•r de ikke kommer direkte fra k√łl,¬†b√łr frugten dog tages ud af k√łleskabet en time inden, de skal nydes.

Mirabellemarmelade smager dejligt, når den for eksempel laves med hyben, og en mirabellechutney bliver særligt interessant med en anelse lakrids i sig.

Mirabelle kan i visse tilf√¶lde let udstenes, mens frugtk√łdet i andre tilf√¶lde kan sidde fast p√• stenen. Ved sidstn√¶vnte vil det lette dit arbejde f√łrst at koge frugterne¬†og efterf√łlgende bruge et d√łrslag til at mose dem igennem.

Mirabelle er i √łvrigt meget velegnede til frysning, s√• du ogs√• i vinterm√•nederne kan bruge frugten i din madlavning. Fjern blot stenen¬†inden frysning.

 

Kantarel opskrifter

Kantareller

De smukke og dekorative, tragtformede kantareller med de langsgående lameller er skovens guld.

Den officielle og traditionelle svampesæson for den yderst velsmagende kantarel går fra juli til oktober, og da kantarellen har vist sig besværlig at dyrke kommercielt, bliver den fortsat indsamlet i naturen. At der endnu intet organiseret indsamlingsapparat er i Danmark, afspejles i nogen grad i supermarkedernes priser.

Herhjemme er der rig mulighed for at finde kantarellen p√• egen h√•nd, og der er noget s√¶rligt eventyrligt og sp√¶ndende ved at g√• p√• svampejagt og bringe sit bytte¬†med hjem i k√łkkenet.

Kantarellen er desuden næsten ikke til at tage fejl af og forveksle med andre, giftige svampe, hvorfor kantareljagt er forholdsvist sikkert.

Svampejagt skal dog under alle omst√¶ndigheder foreg√• under forbehold, hvorfor du altid b√łr g√• struktureret og kritisk til v√¶rks. Husk derfor at studere de forskellige svampegrupper og deres karaktertr√¶k, inden du begiver dig afsted, og husk,¬†at alle svampens karaktertr√¶k skal passe, f√łr du kan vide dig sikker.

 

Hvordan tilbereder man kantarel?

Kantareller g√łr sig umanerligt godt p√• et stykke ristet landbr√łd eller rugbr√łd, og de kan b√•de nydes r√•, stegt eller¬†bagt og¬†i salater, stuvninger, t√¶rter, risotto, p√• pizza og meget andet.

Kantarel har en delikat, svagt pebret umamismag, der blandt andet g√łr den¬†til en oplagt erstatning for k√łd,¬†s√•fremt du √łnsker at supplere og/eller¬†nedbringe dit k√łdforbrug.

Pr√łv eksempelvis en l√¶kker sensommersalat, hvor kantarellen f√•r selskab af en anden k√¶rkommen s√¶sonr√•varer for august m√•ned, nemlig majsen. Her kan du blandt andet ogs√• l√¶se vejledningen til den n√¶nsomme klarg√łring af kantareller.

St√•r du og mangler id√©er til en sk√łn forret, der virkelig kan gl√¶de dine g√¶ster,¬†kan du muligvis finde inspiration i denne¬†cremede og¬†yderst smagfulde jordskokkesuppe med sm√łrritstede kantareller.

Er du interesseret i at servere de l√¶kre kantareller i en hovedret, der b√•de tager sig flot ud og har en utroligt m√łr og saftig oksem√łrbrad i sous vide¬†som omdrejningspunkt, vil du elske denne opskrift, hvor den sk√łnne m√łrbrad og delikate kantarelstuvning afbalanceres af syrlige, syltede perlel√łg og s√łdme¬†fra en grov¬†rodfrugtmos.¬†

Kantareller¬†holder sig desuden fint et par dage i k√łleskabet i en papirspose eller anden form for b√łtte, der er luftgennemtr√¶ngelig. Ydermere er de fryseegnede, blot du blancherer de r√• kantareller i et par minutter forinden.

 

Krabbekl√łr opskrifter

Krabbe

Krabbekl√łr er beklageligvis ikke det, der oftest havner p√• de danske spiseborde, hvorfor de i stedet eksporteres til udlandet i stor stil. Krabbekl√łr, hvis k√łd er fint og hvidt,¬†har dog ikke alene har en helt fortrinlig smag, der kan beskrives som¬†b√•de mild og aromatisk, men derudover er de b√•de en billig, sund¬†og b√¶redygtig spise.

Krabbefiskeri er sk√•nsomt, da havbunden ikke √łdel√¶gges,¬†og alle dele af krabben kan benyttes: Kl√łer, ben, hus¬†og rogn.

At krabbekl√łer - og krabbe generelt - er en overset r√•vare i de danske k√łkkener, √¶ndres naturligvis ikke natten over, men vi kan trods alt sl√• et slag for, at krabbe i endnu h√łjere grad skal integreres i danskernes repertoire.

 

Hvordan tilbereder man krabbekl√łr?

Krabbekl√łr tilberedes typisk ved kogning. Tils√¶t blot godt med salt til vandet og suppl√©r eventuelt med lidt friske krydderurter, gerne dild.

Herefter er serveringsmulighederne mange: De kan indg√• i b√•de for- og hovedretter, og du kan servere dem som de er, eksempelvis med lidt ristet italiensk fl√ľte og en hjemmer√łrt dressing med krydderurter.

Du kan lade krabbekl√łerne indg√• i en sk√łn sommersalat, da den fine smag passer godt til gr√łntsager,¬†eller servere dem med en god hjemmelavet mayo. Du kan ogs√• bruge dem til en fyldig bisque eller koge en sk√łn suppe p√• dem.

I denne opskrift har vi fritteret krabbekl√łerne og serveret dem med en smagfuld skaldyrsmayo og hjemmelavede Pommes Frites.

Vil du vide mere om krabbe og skaldyr generelt, kan du finde masser af information i denne artikel.

 

Blomkål opskrifter

Risret med kylling

M√•ske du forbinder blomk√•l med en udkogt, bl√łd og¬†smattet aff√¶re, der af uforklarlige √•rsager har fundet vej til din tallerken. I s√• tilf√¶lde er blomk√•len blevet gjort til skamme gennem en for h√•rd tilberedning, hvorfor dens fulde potentiale ikke er kommet til sin ret.

Derfor er blomk√•l muligvis det kr√łllede hoved, du ikke smider i indk√łbsvognen som det f√łrste. Og det er en skam.

Blomk√•l er en gr√łntsag, der er rig p√• C-vitamin, og blot 100 gram af den d√¶kker 75 procent af det anbefalede daglige indtag.

 

Hvordan tilbereder man blomkål?

Blomk√•l kan tilberedes p√• adskillige m√•der. De helt nye, friske blomk√•l kan med fordel bruges r√• i sk√łnne salater. Det tager ikke andet end 10 minutter at blande en sund,¬†cremet og knasende blomk√•lssalat.

Da blomkålens buketter kan gemme på lidt smådyr, er det en god idé at lægge blomkålen i koldt vand tilsat salt i 10 minutter - dette trækker eventuelt småkravl ud.

Pr√łv ogs√• at sk√¶re blomk√•len ud i helt tynde skiver og h√¶lde olivenolie udover. Drys med lidt basilikum og serv√©r med l√¶kre, saltede mandler ovenp√•, og du har et sk√łnt, spr√łdt element p√• middagsbordet.

Hvis ikke¬†du √łnsker at spise den r√•, kan blomk√•len desuden bages, steges eller koges. Du kan eksempelvis servere et helbagt blomk√•l som en meget smuk forret eller vegansk¬†hovedret.

V√¶lger du at koge blomk√•len,¬†skal den ikke s√łnderkoges, men blot koges let, s√• den fortsat har bid og ikke bringer dig flere minder om de skamkogte buketter.

Blomk√•l er gode til at bidrage med fylde i diverse retter, eksempelvis i denne sk√łnne risret med kylling og blomk√•l i en krydret¬†kokossauce.

Blomkålsris er desuden en næringsrig substitut til almindelige ris, og du kan enten vælge at blande risene med blomkålsris - eller du kan lade blomkålsris helt overtage risenes plads.

Blomk√•len kan naturligvis ogs√•¬†bruges til den helt klassiske gratin. Har du mod p√• en lidt sundere og mere moderne udgave af denne, kan du pr√łve denne blomk√•lsgratin, der blandt andet gratineres med mandelmel i stedet for den s√¶dvanlige rasp, ost og br√łdkrummer.

Er du glad for supper, kan blomk√•l snildt danne basen for en cremet suppe. Pr√łv at akkompagnere blomk√•len med kartoffel¬†i en hurtig og sund hverdagssuppe, der nemt kan laves i en travl dagligdag.

Vil du have tips til at f√• mere gr√łnt ind i kosten? S√• skal du l√¶se denne artikel. Er du interesseret i at l√¶se mere om sund hverdagsmad generelt, kan du desuden l√¶se denne artikel.

 

Flere opskrifter med blomkål

Sm√łrstegt blomk√•l

Sm√ɬłrstegt blomk√ɬ•l

Læs hele opskriften her.

 

Blomme opskrifter

Hvad kan man bruge blommer til?

Danske blommer er de bedste i verden!

Lyder det som noget af et postulat? Muligvis. De danske blommer anses ikke desto mindre som nogle af verdens bedste, da det skiftende klima herhjemme giver blommetræerne de optimale levevilkår.

Frugterne er så småt begyndt at pryde adskillige blommetræer, og måske du selv har et træ i haven, der år efter år bugner med de tunge, saftfyldte vidundere.

I gode s√¶soner, kan h√łstudbyttet v√¶re s√• stort, at det, grundet blommernes korte holdbarhed,¬†oftest er umuligt at spise sig i gennem den overv√¶lgende m√¶ngde.

Kl√łer du dig i hovedbunden over, hvor de mange frugter skal g√łre nytte? S√• er der hj√¶lp at hente i det f√łlgende.

 

Hvordan tilbereder man blomme?

De s√łde, saftige blommer kan med fordel nydes direkte fra tr√¶et. Derudover er blommer ganske formidable til b√•de syltning som madlavning.

Vi kan i √łvrigt gl√¶de dig med, at blommer er fryseegnede. Husk blot at udstene blommerne forinden.

Blommer egner sig helt fortræffeligt til at blive syltet, henkogt og til egen saftproduktion.

Er du blommemoden p√• at lave din¬†egen¬†hjemmelavede marmelade? S√• kan¬†denne nemme og hurtige opskrift¬†give dig et sk√łnt tilbeh√łr p√• morgenbordet.

Blommer kan udg√łre en utroligt smagfuld kompot, serveret som tilbeh√łr til k√łdet, eksempelvis svin.

Leder du efter id√©er til desserter med blomme, er der ligeledes flere muligheder. Du kan for eksempel¬†servere l√¶kre hjemmelavede rom- og portvinssyltede blommer til en sk√łn vaniljeis, som du p√• godt en halv time kan lave helt fra bunden.

G√•r du ind for at nedbringe madspild, kan du gl√¶de dig over, at frugtmassen fra din saftproduktion kan bruges til en sk√łn og lynhurtig¬†blommetrifli.

Blomme crumble er desuden en fantastisk og nem m√•de at f√• bugt med den store h√łst, s√•fremt du eksempelvis venter desserthungrende g√¶ster.




Kategori
Sociale medier
Læs også
Hvad skal man spise i juli?
Artikel
Redaktion