fbpx 🥣Cremet blomkålssuppe | opskrifter | GastroFun.dk

Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe
Sidst ændret:
Torsdag den 9. april, 2020 - 13:20
Beskrivelse

Suppe er bare så lækkert, hvis du spørger mig. Det varmer godt i krop og sjæl på en kold og blæsende dag, og så smager det skønt.

For mig er suppe også en genial ting til at gøre mit madspild endnu mindre, fordi man kan lave suppe med de fleste grøntsager, man end måtte finde frem fra det bagerste af grøntsagsskuffen.

Cremet blomkålssuppe

Blomkålssuppe er nok noget, jeg finder ekstra lækkert! Måske er du ikke lige til kogt blomkål, men lad det endelig ikke afholde dig fra at prøve at bruge blomkålen til suppe.

Det smager ganske enkelt forrygende: Blomkålen bliver nemlig fløjlsblød og cremet, når den koges og blendes, og du behøver faktisk kun en ganske lille mængde fløde for at opnå den helt rigtige konsistens.

Her har jeg serveret den cremede blomkålssuppe med smørstegte blomkålsbuketter, ristede hasselnødder og persilledrys. Prøv det! Jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet.

 

Cremet blomkålssuppe opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Blomkålssuppe)
1 1⁄2 Blomkål (mellemstore)
1 1⁄2 l Vand
1 Hønsefond (terning)
2 Grøntsagsfond (terning)
  Krydderier (salt og peber)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
1⁄2 Blomkål (mellemstort)
  Smør (til stegning)
1 bdt Persille
Vejledning

Blomkålssuppe

  1. Skyl og fjern bladene fra blomkålen.

  2. Kom blomkålen i en gryde sammen med vand, bouillonterninger og laurbærblade.

  3. Bring gryden i kog.

  4. Kog suppen til blomkålen er mør nok til at blive blendet. Det tager 20 - 30 minutter.

  5. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.

  6. Tilsæt fløde og smag suppen til med salt og peber.

 

Tilbehør

  1. Del det halve blomkålshoved i små, mundrette buketter.

  2. Sautér dem i en gryde med rigeligt smør til de er gyldne. De skal ikke have for lang tid - der skal stadig være lidt bid i.

  3. Rist de hele hasselnøddekerner i ovnen ved 200 grader i cirka 9 - 10 minutter.

  4. Gnid eller gnub overskydende skal af hasselnødderne og hak dem eventuelt groft.

  5. Skyl persillen grundigt og hak den groft.

 

Servering

  1. Varm suppen op til kogepunktet inden servering.

  2. Server blomkålssuppen med topping af den smørstegte blomkål, ristede hasselnødder og hakket persille.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Cremet blomkålssuppe med bacon
Opskrift
Katrine Louise Fisker
Kartoffel porresuppe med bacon
Opskrift
Anne Mette Autzen
Blomkålssuppe
Opskrift
Anette
Blomkålssuppe med stenbiderrogn
Opskrift
Anne Mette Autzen