fbpx ✅👌Bagt aubergine med granatæble, mynte og tahin-yoghurt | opskrifter | GastroFun.dk

Bagt aubergine med granatæble, mynte og tahin-yoghurt

Bagt aubergine med granatæble, mynte og tahin-yoghurt
Beskrivelse

Denne ret har en masse god umami fra auberginerne. Når de saltes, er de lettere at tilberede.

Kombinationen af tahin, spidskommen, mynte og granatæble giver en dejlig mellemøstlig smag.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 fed Hvidløg
1⁄2 bdt Frisk timian
1 spsk Citronsaft
2 spsk Olivenolie
  Peber (Fra kværn)
1⁄2 bdt Mynte
1 1⁄2 tsk Spidskommen (Hel)
1 1⁄2 dl Yoghurt (Natural)
1 spsk Tahin
1 tsk Harissa
1⁄2 bdt Forårsløg
Vejledning

Halvér auberginerne, og skær snit ca. 1 cm ned i kødet i krydsform. Læg dem i et fad, og salt dem.

Lad trække 20 minutter, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.

Hak timian og et fed hvidløg godt sammen.

Fordel over auberginen sammen med olivenolie og citronsaft.

Krydr med salt og peber.

Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i cirka 20-25 minutter.

Skyl og hak mynte.

Bank på det halverede granatæble med en ske eller øse, til kernerne kommer ud.

Rist spidskommen på en tør pande et par minutter, og lad det køle af.

Rør yoghurt med ristet spidskommen, harissa, tahin og et finthakket fed hvidløg.

Anret auberginen i bunden af et fad, og kom tahin-yoghurten over.

Drys mynte og granatæblekerner over lige før servering.

Noter

TIP: Brug rosmarin i stedet for timian. Auberginerne kan skæres i skiver og bages eller grilles – og så smager de også godt i salater eller på brød. Retten passer godt til lammekød og mellemøstlig mad.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier