fbpx 🥗✅Blomkålssalat | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkålssalat

Blomkålssalat
Sidst ændret:
Torsdag den 9. april, 2020 - 13:11
Beskrivelse

En lækker og mættende salat med blomkål, asparges og røde linser.

Salaten kan serveres, som den er, eller den kan vendes med en dressing, hvis du vil give den ekstra smag. 

Salaten egner sig godt som tilbehør til f.eks. fisk eller lyst kød, men pga. det høje proteinindhold i linserne kan den også serveres som en selvstændig grøn ret.  

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1⁄2 Blomkål
1⁄2 bdt Asparges (grønne asparges)
2 dl Linser (røde linser)
3 spsk Bredbladet persille (finthakket)
3 spsk Basilikumblade (finthakket)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Skyl de røde linser i koldt vand og kog dem i frisk vand i 12 minutter. Lad eventuelt overskydende vand dryppe fra og afkøl linserne. 

Hak blomkål i små stykker og steg dem på en pande i olie, til de tager let farve. Blomkålen skal stadig være sprød.

Knæk enderne af de friske asparges og skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. 

Hak skalotteløget fint.

Bland ristet blomkål, linser, asparges, skalotteløg og de hakkede krydderurter sammen.   

Server eventuelt salaten vendt med en dressing - se noten længere nede på siden.

Blomkålssalat

Noter

Vend eventuelt salaten med en dressing bestående af olivenolie, æbleeddike og grov sennep. Smag til med sukker, salt og peber. Vend dressingen i salaten lige inden servering. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Rødbedesalat
Opskrift
Mette
Lilla kålsalat med avocado og rødbeder
Opskrift
Henriette Kristiansen
Blomkålssalat
Opskrift
Susanne