fbpx 🔥🦐Jomfruhummerfond | opskrifter | GastroFun.dk

Jomfruhummerfond

Jomfruhummerfond
Beskrivelse

En lækker og simpel opskrift på en fond lavet af skallerne fra jomfruhummere.

En af nøglerne til at få en masse god smag ud af dem er at flambere dem i starten og så koge smagen ind i vandet bagefter.

Jomfruhummerskallerne kan sagtens erstattes af andet skaldyrsskaller, f.eks. rejer, hummer, krebs, krabber osv.

Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
2 Løg
1 spsk Cognac (Kan sagtens være whisky/rom/sherry)
1 l Vand
Vejledning

Start med at pille halerne af jomfruhummerne og læg dem til side til selvstændig tilberedning.

Jomfruhummer

Snit løget i 4 stykker og steg dem i lidt smagsneutral olie ved middelhøj varme i kort tid i en tykbundet gryde. 

Tag alt der er tilbage fra jomfruhummerne (skaller, hovedet, rogn osv.) og læg det op i gryden. Tag en grydeske og sørg for at knuse hovederne og skallerne i små stykker, så du får al smagen med. Hæld alkoholen på og sæt ild til det og lad det flambere i 30-40 sekunder. Flamberingen hjælper med at få sødmen ud af skallerne og ind i fonden.

Hæld vandet på og lad det simre med låg på gryden.

Efter en lille halv time sigtes fonden og skallerne mm. kasseres. Lad fonden koge ind til til det halve uden låg på.

Herefter er jomfruhummerfonden klar.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion