fbpx 🌽Majs à la oaxaca🔥 | opskrifter | GastroFun.dk

Majs à la oaxaca

Majs à la oaxaca
Underrubrik
Majs på bål
Beskrivelse

Grillede majs smager fantastisk og de bliver bestemt ikke mindre gode af at de bliver tilberedt direkte over bål.

Dette er bålmad når det er bedst.

Denne opskrift får tankerne mod Mexico, med en god kombination af majskolber, parmesan, creme fraiche og stærk paprika.

Man skal bruge snor og en pincet her til opskriften. 

Vi har opskriften fra: "Bogen om bålmad", skrevet af Nicolai & Eva Tram. De siger følgende om opskriften:

"Denne måde at lave majs på er inspireret af en streetfood-klassiker fra Mexico, hvor man traditionelt får dem på en pind med cotija-ost og chilipulver. Dette er min version."

Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
4 spsk Creme Fraiche (38 %)
  Salt
50 g Parmesan
1 tsk Paprika (Stærk)
Vejledning

Tænd dit bål og lad det brænde til rolige gløder.

Imens bindes majskolberne med snor og lægges i vand.

Snoren er for at forhindre, at kolberne åbner sig, når de ligger i vandet.

Kolberne skal ligge i vandet i minimum 15 minutter, gerne 1 time.

Når gløderne er klar, lægges kolberne direkte i, i 10-15 minutter.

Vend dem undervejs og lad de yderste blade brænde.

Tag majsene op og lad dem køle let af.

Bøj bladene væk fra majskolberne og fjern hårene.

Smør hver majskolbe med creme fraiche og drys med salt, riv frisk parmesan udover og drys paprikaen over.

Noter

Det kræver at man har et Pægodebål, lænebål eller jægerild til denne opskrift. 

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Bogen om bålmad", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat + fri fragt på bogen, ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Bogen om bålmad

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Blomkål som kebab
Opskrift
Muusmann Forlag
Majs på grill
Opskrift
Per Asmussen
Sous vide majskolbe
Opskrift
Redaktion