fbpx Hjemmelavet Mayonnaise 🤤 | opskrift på Gastro Fun

Hjemmelavet Mayonnaise

Hjemmelavet Mayonnaise
Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
2 dl Olie (Smagen bestemmer du selv. Neutral olie, trøffelolie eller jomfruolivenolie giver mening)
1 spsk Eddike (Kan være balsamico- eller æbleeddike)
1 tsk Sennep
  knsp Salt
Vejledning

Når det kommer til mayonnaise, så er det lidt en smags-/religionssag om man benytter sig af et blødt eller hårdt piskeris, stavblender eller røremaskine. Det er underordnet hvad du bruger, bare der bliver pisket hårdt, så skal det nok lykkedes.

Det tager grundlæggende kun 5 minutter at røre en mayonnaise, men det er vigtigt at have styr på temperaturerne, så sørg for at æggene kommer ud af køleskabet i god tid (gerne én time før), så de har stuetemperatur når det skal piskes.

Start med at piske blommerne sammen med sennep'en, salten og eddiken.

Når de har fået en æggesnaps-agtig konsistens, skal der tilføjes en smule olie ad gangen indtil den har fået den rette tykkelse. Smag evt. til med peber og citronsaft.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier