fbpx Hjemmelavet vaniljeis 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis
Sidst ændret:
Onsdag den 10. juni, 2020 - 12:47
Beskrivelse

Her i huset er vaniljeis et must, om det så er til at afkøle os i sommervarmen eller til en lækker dessert.

VI har derfor kastet os ud i en hjemmelavet vaniljeis. 

Denne opskrift er en grundopskrift, og det er derfor nemt at tilsætte bær, chokolade eller hvad man har lyst til og har på lager. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at komme igang.  

God is-leg!

Sværhedsgrad
Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
36 minutter
Ingredienser
20 g Vaniljesukker (eller en hel vaniljestang)
100 g Sukker
Vejledning

Kom fløde, sukker, vaniljesukker og æggeblommer op i monsieur cuisines' røreskål med omrøringsindsatsen i og rør det hele godt sammen på hastighed 3 i 10 sekunder uden varme.

Nu skal ismassen varmes op til 80 grader i 20 minutter ved hastighed 2. Når ismassen har kørt i 20 minutter, hældes den gennem en sigte og over i en hældekande eller en skål med hældetud. Sæt nu ismassen i køleskabet i 20-30 minutter inden isen skal køres færdig på ismaskinen (det tager cirka en time). Når isen er fast, kommes den op i en bøtte og sættes i fryseren, til den skal serveres. 

Tag isen op af fryseren cirka 30 minutter inden den skal serveres, og sæt den i køleskabet. Så er isen blød og lækker, når den skal spises.

Har du ikke en ismaskine, så kom ismassen op i en passende bøtte efter de 20-30 minutter i køleskabet og sæt ismassen i fryseren. Lad isen stå i fryseren i 4-6 timer, inden isen er klar.

Ligesom med is lavet i ismaskinen, tages isen ud af fryseren cirka 30 minutter inden den skal serveres, og sættes i køleskabet.

Hjemmelavet is

Noter
Læs også
Is til den søde kolde tand
Artikel
Redaktion
Mars is
Opskrift
Anette
Mars chokolade milkshake
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier