fbpx Pandekager af blomk√•lsris ūü•ě | opskrifter | GastroFun.dk

Pandekager af blomkålsris

Pandekager af blomkålsris
Sidst ændret:
Fredag den 31. maj, 2019 - 11:28
Beskrivelse

I min barndom var pandekager noget, vi spiste til eftermiddags- eller aftenteen eller til dessert. Men pandekagen er meget mere alsidig end som s√•. Hvis du undlader at komme sukker i, kan den nemlig ogs√• spises med k√łd eller gr√łntsager i til aftensmad eller frokost.

Dem du f√•r opskriften p√• her, er lavet p√• blomk√•l, og smager godt med p√•l√¶g p√• til frokost, eller du kan spise dem som tilbeh√łr til en gryderet. Eller som en selvst√¶ndig ret med f.eks. lynstegt k√•l, luftt√łrret skinke og mozzarella lagt mellem to af blomk√•lspandekagerne. Ja, selv til morgenmad kan du spise dem med f.eks. en klat hvidl√łgsost p√•.

Har du lyst til at kaste dig ud i andre sjove varianter af pandekager eller de mere traditionelle, så finder du mange flere opskrifter her. 

Sværhedsgrad
Udbytte
9 pandekager
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
350 g Blomkål (Råt)
2 spsk Parmesan (Revet)
2 spsk Hvedemel
  Krydderurter (Evt. t√łrrede eller friske, hakkede krydderurter ‚Äď din favorit eller afh√¶ngig af hvad blomk√•lspandekagerne skal bruges til)
  Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
Vejledning

Del blomk√•len i mindre stykker, og hak det herefter helt fint ‚Äď f.eks. i en foodprocessor eller lignende.

Tils√¶t revet parmesan, √¶g og mel samt evt. krydderurter ‚Äď t√łrrede eller friske ‚Äď og r√łr det hele godt sammen.

Opvarm lidt olie p√• en pande, og steg pandekager herp√•. To spsk. dej pr. pandekage. Jeg kan have tre pandekager p√• min stegepande ad gangen. Pandekagerne bliver ikke store og tynde, men sm√• og tykke ‚Äď lidt ligesom klatkager eller brunchpandekager.

Vend pandekagerne, n√•r de bliver faste i bunden og har taget farve ‚Äď efter ca. et par minutter ‚Äď og steg et par minutter p√• den anden side ogs√•.

Tag dem af, og læg dem på en tallerken. Steg pandekager, til der ikke er mere dej tilbage.

Skal de spises varme, s√• hold dem varme ved at l√¶gge stanniol over dem, mens det n√¶ste hold pandekager steges. Du kan ogs√• holde dem varme i ovnen ved ca. 60-75¬į C varmluft.

Glutenfri: Er du glutenallergiker, eller spiser du af en anden grund ikke gluten, kan du med fordel skifte hvedemelet ud med f.eks. kikærtemel, og fuldkornshvedemelet med fuldkornsrismel.

Laktosefri: Er du laktose- eller mælkeallergiker, så brug en vegansk parmesan i stedet for den traditionelle.

Blomk√•l: Blomk√•l er perfekt at bruge, n√•r du ikke vil have for meget stivelse. Til geng√¶ld f√•r du mange sundere ting med i k√łbet, n√•r du laver pandekager af blomk√•l ‚Äď fibre, B-vitamin, C-vitamin, fosfor og kalcium.¬†

Du sk√•ner ogs√• milj√łet, da blomk√•len ‚Äď is√¶r hvis den er dansk ‚Äď udleder meget mindre CO2 end m√¶lk og hvedemel.

Blomkålen smager ikke voldsomt igennem, men giver dig altså som nævnt en sund og næringsrig pandekage. Derudover er det en lækker måde at få brugt det halve blomkålshoved, du ikke har fået spist endnu, og som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til. Ja, det ved du jo så nu!
 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion