fbpx 🍔Glutenfri burgerboller med blomkål✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri burgerboller med blomkål

Glutenfri burgerboller med blomkål
Sidst ændret:
Torsdag den 5. september, 2019 - 08:55
Beskrivelse

Gluten- og laktosefri burgerboller med blomkål - sunde og lækre!

Server burgere med god samvittighed ved at sætte disse "burgerboller" på bordet. 

Bollerne er anderledes, end du nok er vant til, men på trods af det, er de virkelig et forsøg værd. Blomkålen udvikler under bagningen en let sødlig smag, der passer godt til det salte fyld, der skal i burgeren.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1⁄2 Blomkål
3 Æg
1 dl Skyr
1 1⁄2 tsk Sukker
1 1⁄2 tsk Bagepulver
2 tsk Chiafrø
60 g Havregryn (evt. glutenfri)
  Krydderier (salt og peber)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Skyl blomkålen og fjern bladene og den grove del af stokken.

Riv blomkålen på den fine side af rivejernet.

Kom havregrynene i en foodprocessor eller minihakker og blend dem til mel.

Kom havregryn og blomkål i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Rør det hele sammen og lad det trække i 10 minutter.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Form dejen til 6 boller med en spiseske.

Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Drys med sesamfrø og bag bollerne i 20-25 minutter ved 180 grader.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Lad bollerne afkøle, inden de fyldes med dit foretrukne burgerfyld.

Glutenfri burgerboller med blomkål

Noter

Hævede ikke rigtig

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Glutenfri burgerboller
Opskrift
Karina Baagø - Glutenfri Familie
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion