fbpx Blomkålsfrikadeller (vegetar frikadeller) | GastroFun.dk

Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller
Beskrivelse

Lækre frikadeller lavet af hjemmelavet plantefars.

Kødfarsen er erstattet af fintrevet blomkål (blomkålsris) og derfor er denne opskrift perfekt til en kødfri/vegetar dag.

Jeg blev inspireret til at prøve denne ret efter at have set Madmagasinet på DR.

Blomkålsfrikadeller

Udbytte
2 Portioner
Ingredienser
1⁄2 Blomkål (Fra et stort blomkål)
8 g Salt
1 Skalotteløg (Kan erstattes af et lille alm. løg)
40 g Parmesan
1 fed Hvidløg
1 skv Gammel franskbrød (Daggammelt lyst brød uden skorpe. Kan erstattes af rasp)
1 spsk Hvedemel
1 Æg (2 hvis de er små)
3⁄4 dl Fløde
  Olie (Smagsneutral. Til stegningen.)
Vejledning

Del dit blomkål i mindre stykker.

Blomkålsfrikadeller

Kom det i en røremaskine med hakkefunktion/foodprocessor sammen med salt.

Hak det godt igennem, så minder om couscous i konsistens.

Blomkålsfrikadeller

Lad det trække i en halv time.

Vrid/knug kålet skå meget som overhoved muligt og kom det op i en sigte til afdrypning.

Jo mere væske du kan få ud, jo større er chancen for at du kan få en kødagtig fars ud af det.

Blomkålsfrikadeller

Finsnit løg og sauter det i olie i et par minutter. Det må ikke tage farve, så gør det ved middelvarme.

Resten af ingredienserne (brød, hvidløg, løg, æg, salt, peber, parmesan og hvedemel) skal i blenderne og blendes til en fin puré.

Bland blomkålsblandingen med puréen og tilsæt fløde (det kan sagtens være at du ikke skal bruge det hele) indtil at konsistensen minder om havregrød.

Blomkålsfrikadeller

Sæt det på køl og lad det trække i en halv time.

Tag farsen ud 15 minutter før det skal steges, så det når at falde lidt i temperatur.

Tænd op for fuld varme på din pande, da en for kold pande vil koge dem frem for at stege dem.

Når panden er varm kommes rigeligt olie på.

Lav frikadeller af farsen ved hjælp af en spiseske. Lav dem dog ikke for store, da de skal have varme hele vejen igennem.

Det tager cirka 5-7 minutter på hver side.

Blomkålsfrikadeller

Hvis du vil have stegetiden lidt ned, så kan du lave trekantede frikadeller, så de får stegeskorpe tre steder i stedet for to steder.

Server dem som et alternativ til almindelig frikadeller eller i en sandwich eller pitabrød.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier