fbpx ‚úÖSkaldyrsrisottoūüćö | opskrifter | GastroFun.dk

Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto
Sidst ændret:
Tirsdag den 9. april, 2019 - 10:03
Beskrivelse

Her får du opskriften på en italiensk klassiker - en lækker, cremet risotto. I denne version er den serveret med skaldyr i form af kammuslinger, jomfruhummerhaler og jordskokkechips. 

Retten blev til efter en inspirerende tur p√• Ingerslev Boulevard, hvor b√•de fiskehandleren og gr√łnthandleren gav masser af gode tips og tricks. Du f√•r med andre ord en ret, der bare emmer af kvalitetsr√•varer og gode smage.¬†

Herunder kan du læse, hvordan skaldyrsrisotten er sat sammen, og hvordan du går til hver enkelt del af retten. Selvom der er mange elementer i denne ret, så skal de ikke tilberedes så længe - derfor er det vigtigt at have de enkelte dele klar. 

Buon appetito!

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Risotto)
1 dl Hvidvin
20 g Sm√łr
  Opskriftsgruppe (Pandestegte kammuslinger)
  Salt
  Sukker
  Opskriftsgruppe (Ovnstegt jomfruhummer)
  Olie (Smagsnetutral)
  Opskriftsgruppe (Jordskokkechips)
1⁄2 l Olie (Smagsnetural olie)
Vejledning

Risotto

Hak l√łget og pres hvidl√łget.

Varm olien op i en Saut√©rpande og svits l√łg og hvidl√łg. De skal bare blive bl√łde og ikke tage farve.¬†

Tils√¶t nu risottorisene og lad dem svitse sammen med l√łg og hvidl√łg i 1 minut.

H√¶ld nu hvidvinen p√•, og lad det koge under omr√łring til vinen er fordampet.¬†

Tils√¶t nu h√łnsefond lidt efter lidt, og lad risene absorbere v√¶den, imens du r√łrer.¬†

Forts√¶t med at tilf√łre mere h√łnsefond, til risene er aldente - det vil sige med bid. det tager omkring 25 minutter.

Et par minutter f√łr de er f√¶rdige, tils√¶tter du sm√łr og friskrevet parmesan.

Smag til med balsamico, citronsaft og salt og peber. 

Ved servering fik de lidt mere friskrevet parmesan. Konsistensen skal v√¶re cremet, s√• risottoen l√łber lidt ud, n√•r den serveres.¬†
 

Pandestegte kammuslinger

Dup de 6 kammuslinger t√łrre og drys dem med en smule fint salt og sukker

Varm en pande op med ghee/klaret sm√łr - her finder du opskriften og beskrivelsen p√• ghee. Alternativt kan du bruge en kombination af olie og sm√łr.¬†

Steg kammuslinger i 45 sekunder på den ene side og 20 sekunder på den anden side. 
 

Ovnstegte jomfruhummer

Fjern undersiden af jomfruhummerhalerne med en saks og krydr med salt og peber. Sm√łr dem ind i smagsneutral olie.¬†

S√¶t kl√łerne fast i halerne, som vist p√• billedet herunder. Plac√©r jomfruhummerne i et fad og steg dem i ovnen ved 225 grader varmluft i omkring 3,5-4 minutter.

Herefter tr√¶kker du de tilberedte haler ud af skallen - s√łrg for at tarmen ogs√• bliver siddende i skallen. Hvis ikke, s√• skal den fjernes.¬†
 

Jordskokkechips

Skr√¶l jordskokkerne og sk√¶r dem tyndt p√• et mandolinjern. Lad dem t√łrre p√• k√łkkenrulle uden at de r√łr hinanden. L√¶g jordskokkerne i pres med yderligere k√łkkenrulle og et tungt ildfast fad ovenp√•.¬†

I mellemtiden varmer du smagsneutral olie op i en gryde til 150 grader. 

Læg 4-5 chips i gryden ad gangen - lægger du for mange i, vil temperaturen falde.

Når det stopper med at boble/syde omkring jordskokkerne, så er de klar til at tages op. 

Plac√©r dem p√• k√łkkenrulle og drys med salt.

 

Jordskokkechips

Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion