fbpx Ghee (Klaret smør) ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Ghee (Klaret smør)

Ghee (Klaret smør)
Beskrivelse

Vi giver dig en lækker opskrift på ghee (klaret smør) her. Klaret smør/ghee bruges f.eks. til saucer så som Sauce Bearnaise og Sauce Hollandaise, men det kan også bruges til at stege i, da det ikke brænder på.

Hvad er ghee? I bund og grund er det den rene smørolie der er tilbage, når du har fulgt denne opskrift, hvor smørrets indhold af mælkeprotein, laktose og vand nærmest er fjernet helt.

Udbytte
170 gram
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
250 g Smør (Usaltet (men saltet kan også bruges))
Vejledning

Brug enten en god købesmør, usaltet smør eller f.eks. hjemmelavet smør, hvor du ikke selv behøver ikke at salte det inden. Vi brugte den hjemmelavede smør i denne opskrift. 

Skær smørret i mindre stykker og steg det på en tykbundet pande ved meget lav varme. Det tager cirka 30 minutter.

Ghee

Ghee

Når det smelter så skummer det, så sørg for at panden er stor. Hvis du bruger saltet smør, så sørg for at fjerne skummet.

Ghee

Hæld smørret igennem en stofble over en sigte (eller brug et ostelærred hvis du har det) ned i et skoldet glas (der har låg).

Ghee

Kasser de hvide bundfald i klædet og lad den gule smørolie stå uden låg indtil den er kølet af. Der skal ikke dannes kondens i glasset.

Ghee

Din ghee skal være ensfarvet hele vejen igennem og den kan variere i hvor gul den er al afhængig af årstiden samt hvilken kost køerne har haft.

Ghee

Noter

Da smørret er nærmest ren olie kan det bruges til stegning (ligesom en vindruekerneolie). Det vil ikke branke og kan bruges ved meget høje temperaturer. 

Din ghee kan holde sig i flere måneder på køl og et par uger ved køkkentemperatur. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier