fbpx 🥗🍿Sensommersalat med popcorn🍿 | opskrifter | GastroFun.dk

Sensommersalat med popcorn

Sensommersalat med popcorn (c)neurogastronomi.com
Beskrivelse

Denne opskrift er intet mindre end en god omgang komprimeret sensommer i salatform. Majs, kantareller og estragon fremhæver det bedste i hinanden, og blommerne tilfører lidt
sødme og let frisk syrlighed. Popcornene giver salt og fedme – og det er slet ikke så mærkelig en ingrediens, som det måske lyder.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
2 Majskolber (Friske)
  Smør (Til stegningen)
1⁄2 bdt Estragon (Frisk)
1⁄2 bdt Bredbladet persille (Frisk)
2 spsk Olivenolie (En god jomfruolivenolie)
2 spsk Citronsaft
3⁄4 dl Majskerner (Tørrede)
2 spsk Olivenolie
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Fjern bladene fra majskolberne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 10 minutter.

Dyp kantarellerne ganske få sekunder i lunkent vand, og tør dem forsigtigt i et viskestykke.

Nip bunden af, og fjern evt. jordrester.

Lad dem tørre lidt i solen eller et lunt sted.

Varm jomfruolivenolie op i en gryde, og kom de tørrrede majskerner og lidt salt på.

Kom låg over, og lad kernerne poppe færdig ved moderat varme

Skær majskernerne af de kogte majskolber med en kniv, og kom dem i en skål.

Skyl blommerne, og skær dem i både.

Rist kantarellerne gyldne i smør på panden, og krydr med salt og peber.

Vend sammen med majskernerne.

Skyl og hak persille og estragon, og vend med majsblandingen.

Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt olivenolie. Anret salaten på et fad med blommeskiver og popcorn på toppen.

Noter

TIP: Brug brombær eller solbær i stedet for blommer. Brug andre typer svampe i stedet for kantareller.

Salaten er god sammen med stegt fisk, kylling, lam og kalvekød.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier