ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet bagt pasta med svampe og spinat

FADLSFORLAG | 22. marts 2019

Vi har her en lækker ovnbagt pastaret med nødder, svampe og spinat. Retten er en dejlig vegetarret og man savner slet ikke kødet.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:

“En af mine livretter, da jeg var barn, var en bagt pastaret, som min far ofte lavede. Den indeholdt både ost, ostesauce og skinke og var baseret på lys pasta. I denne udgave af den har jeg ændret lidt i ingredienslisten, men smagen er dog stadig cremet og ostet og smager lige så godt som den, jeg husker fra min barndom i Åbyhøj. 

Saucen er overraskende nok baseret på blomkål, hvilket umiddelbart virker skørt. Men mikset med de rigtige ingredienser – og ikke mindst gærflager, som bidrager med ostesmag og fuld fart på umamien – bliver den til en lækker cremet sauce, som på mange måder minder om en traditionel mornaysauce.”


Antal: 4 personer

Cremet bagt pasta med svampe og spinat

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 1 time
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 deciliter Cashewnødder
  • 1 stk. Blomkål Hoved
  • 350 gram Pasta Fuldkornspasta, gerne penne eller skruer
  • 3 clove Hvidløg
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 2 deciliter Gærflager
  • 2 tsk. Salt
  • Peber Fra kværn
  • 2 tsk. Muskatnød
  • 250 gram Champignon Eller andre svampe
  • 200 gram Frisk spinat
  • 1 stk. Løg
  • Olivenolie
  • Rasp Til topping

Sådan gør du

  • Cashewnødderne lægges enten i blød i koldt vand 4 timer før brug eller overhældes med kogende vand og trækker dernæst i 2 timer. 
    Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Skær blomkålshovedet i mindre stykker, og kog det i letsaltet vand, til det er mørt. Det tager ca. 10 minutter, men hold øje, for det skal ikke koge ud. Imens koges pastaen efter anvisningen på pakken. Når blomkålen er mør, drænes den for vand (gem 1-2 dl) og flyttes over i en blender med cashewnødder, hvidløg, citronsaft, sennep, gærflager, salt, peber, muskatnød og 1 dl af kogevandet. Blend det hele grundigt – dette kan godt tage et par minutter og skal måske gøres af flere omgange alt afhængigt af din blenders størrelse og kapacitet. Tag dig god tid til dette, for det har stor betydning for det færdige resultat. Tilsæt eventuelt mere af kogevandet, til saucen er helt cremet og blank. 
    Snit svampene i skiver, og steg dem på en tør pande, til de ikke længere afgiver væske – det tager ca. 10 minutter. Steg derefter spinaten ved høj varme i en smule vand, til det er faldet helt sammen, og det sidste vand er nogenlunde fordampet. Lad derefter spinaten dryppe af i et dørslag. Snit til sidst løget i ringe, og steg dem i en smule olivenolie, til de er helt møre. 
    Smør et stort ovnfast fad med olivenolie, og hæld derefter den drænede pasta samt svampene og spinaten over i den. Til sidst hældes blomkålssaucen over, og det hele vendes, til alting er dækket af saucen. Slut af med løgringene samt et tyndt lag rasp, og bag det i ovnen i 30 minutter.
     

Noter

Tip: Den bagte pastaret er lækker både kold og varmet dagen derpå!

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Plantemad"