fbpx 🍲Indiske belugalinser med 🍆aubergine | opskrifter | GastroFun.dk

Indiske belugalinser med aubergine

Indiske belugalinser med aubergine
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:02
Beskrivelse

Denne opskrift er en lækker kødfri ret, hvor en de indiske krydderier spiller en hovedrolle sammen med aubergine og linser.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Grøntsagsglæde", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Denne lune, smukke servering er smagt til med den herligste indiske krydderiblanding. Jeg serverer sommetider linserne som tilbehør til kyllingespyd eller krydrede lammefrikadeller, men den er også fyldig nok til at kunne mætte som hovedret sammen med fladbrød og en frisk salat". 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
3 fed Hvidløg
  Frisk ingefær (1 tommel)
1 spsk Smør
1 spsk Korianderfrø (Stødte)
1 spsk Spidskommenfrø (Stødte)
1 spsk Gurkemeje
7 dl Bouillon (Hønse)
1 spsk Garam Masala
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Bagt aubergine)
1 spsk Olivenolie
  Salt
  Opskriftsgruppe (Servering)
  Mandler (Saltede. 1 hĂĄndfuld)
1 dl Rosiner (Gerne gyldne)
  Bredbladet persille (1 hĂĄndfuld)
Vejledning

Belugalinser

Hak løg fint, og riv hvidløg og ingefær.

Steg dem i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.

Tilsæt koriander, spidskommen og gurkemeje, og lad det svitse med i et par minutter.

Tilsæt belugalinser, hakkede tomater og bouillion, og lad gryden simre i 30 minutter, til linserne er møre og væsken fordampet.

Imens kan du lave de saltede mandler.

 

Bagt aubergine

Tænd ovnen på 200 grader. Skær auberginer i lange både, og fordel dem på en bageplade.

Dryp med olivenolie, og drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter, til bådene er gyldne og møre. 

 

Servering

Rør garam masala i gryden, og smag til med salt og peber.

Kom linserne over på et fad, og fordel små portioner af græsk yoghurt på linserne med en ske.

Anret auberginebĂĄde over.

Hak saltede mandler groft, og drys dem over fadet sammen med rosiner og bredbladet persille.

Servér … som en del af et indiskinspireret festmåltid eller som en mættende hovedret for 2.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde", skrevet af Emma Martiny.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion