fbpx 🥘Moussaka🍆 | opskrifter | GastroFun.dk

Moussakalasagne med rugbrødstopping

Moussakalasagne med rugbrødstopping
Beskrivelse

Moussaka er en græsk kartoffel-/aubergineret, der leder tankerne henimod en lasagne. Her har vi taget skridtet fuldt ud og lavet det som en lasagne hvor kartoflerne er erstattet af lasagneplader.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Mors lasagne er altid bedst, det er slet ikke til diskussion. Jeg ønsker på ingen måde at vade ind på hendes territorium, derfor tillader jeg kun mig selv at servere lasagne som den her. Den er jeg også godt tilfreds med."

Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kødsauce)
150 g Hakket Lam
200 g Champignon (Skåret i kvarte)
2 Rødløg (Skåret i halvmåner)
2 Tomater (Store. Skåret i tern)
2 fed Hvidløg (Pressede)
1 dl Rødvin
1 ds Tomater (140 gram)
1 tsk Oregano
1 tsk Rosmarin
1 tsk Kanel
1⁄4 tsk Allehånde
1 Auberginer (Skåret i store tern)
  Mynte (Frisk. En håndfuld.)
  Opskriftsgruppe (Bechamel sauce)
50 g Smør
50 g Hvedemel
1⁄2 l Mælk
1⁄4 tsk Muskatnød
20 g Parmesan (Revet (cirka mængde))
1 Citron (Saft og skal)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
2 skv Rugbrød (Gerne gammelt/tørt)
  Mandler (1 håndfuld)
100 g Feta
Vejledning

Kødsauce

Svits lamme- og oksekødet.

Tag kødet af gryden, brun champignon og rødløg i saften.

Kom hvidløg og tomattern i, svits i et minut – pas på, at hvidløget ikke brænder. 

Kom rødvin i og reducer – tager ca. 1 minut.

Kom tomat og krydderier i, sænk varmen.

Lad det småsimre i minimum 45 minutter med låg på.

Tag låget af, kog videre i yderligere 15 minutter – saucen skal tykne lidt. 

Imens saucen tykner, steges auberginerne på en pande i lidt olie i 5 minutter.

Kom dem i kødsaucen sammen med mynteblade.

 

Bechamelsauce

Varm smør i en gryde, kom mel i.

Rør og svits i et minut.

Kom mælk i lidt ad gangen, og opbag saucen.

Fortsæt til saucen er tyknet.

 

Samling af retten

Tag gryden af varmen, og rør resten af ingredienserne i.

Kom lidt kødsauce i bunden af et fad.

Læg lasagneplader henover, fordel derefter 1/3 af kødsaucen og 1/3 af bechamelsaucen.

Læg lasagneplader henover igen, og gentag fremgangsmåden, til du ikke har mere sauce tilbage.

Slut af med bechamelsauce på toppen.

Kom brød og mandler i en foodprocessor, hak det til en grov rasp.

Mos fetaosten mellem fingrene, og bland det i.

Strø blandingen henover lasagnen, og bag den i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter – til toppen er gylden, og pladerne er bagte. 

Server med salat og tzatziki. Velbekomme!

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Lasagne
Opskrift
Per Asmussen
Fiskelasagne
Opskrift
Redaktion