fbpx 🥗Romainesalat | opskrifter | GastroFun.dk

Romainesalat

Romainesalat
Beskrivelse

En dejlig opskrift på en lækker salat med sukkerærter, blomkål og brødcroutoner. 

Vi har opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør", hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

"En simpel salat, der passer perfekt til de lune sommeraftener. Desuden kan du her få brugt de brødrester, du evt. måtte ligge inde med – uanset om det er franskbrød eller rugbrød. Spar endelig ikke på smørret til stegningen, og læg evt. et par kviste timian eller rosmarin ved brødcroutonerne for ekstra smag."

Udbytte
4 Portioner
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Salat)
300 g Blomkål
  salat (7 store blade romainesalat)
2 skv Brød (Både lyst brød og rugbrød kan bruges)
  Smør (1-2 spsk.)
  Opskriftsgruppe (Dressing)
1 spsk Mayonnaise
2 spsk Fløde
2 spsk Olivenolie
1 spsk Balsamico (Hvid)
1 tsk Honning (Flydende)
1⁄2 tsk Flagesalt
1⁄2 spsk Sød sennep
  Peber (Friskkværnet)
Vejledning

Salat

Rens blomkål.

Skyl romainesalaten.

Giv sukkerærterne et kort opkog, og skyl dem derefter med koldt vand.

Skær romainesalaten i brede strimler.

Bræk eller skær blomkålen i mindre stykker.

Skær sukkerærter i skiver på skrå.

Skær brødskiverne i tern, og steg dem sprøde i smør på en varm pande.

Anret salatblade, blomkål og sukkerærter på et fad eller i en skål.

 

Dressing

Rør mayonnaise, fløde, olivenolie, hvid balsamico, honning, salt og sød sennep til en dressing, smag til med peber og hæld den over salaten.

Drys med brødcroutoner på toppen.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion