fbpx ✅Italienske 🍆aubergineruller🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Italienske aubergineruller

Italienske aubergineruller
Sidst ændret:
Mandag den 29. juli, 2019 - 11:19
Beskrivelse

Lækker italiensk inspireret ret, der enten kan bruges som tilbehør til en kødret eller stå for sig selv som en dejlig vegetarret.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Grøntsagsglæde", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Disse aubergineruller er inspireret af den sicilianske ret involtini. Retten minder lidt om cannelloni, men er lavet med stegt aubergine i stedet for pasta. Jeg har givet klassikeren et Emma-twist ved at tilsætte quinoafyld med svampe, der gør rullerne mere mættende og (hvis du spørger mig) smagfulde". 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 Auberginer (Store)
2 spsk Olivenolie
  Salt
  Opskriftsgruppe (Quinoafyld)
2 fed Hvidløg
1 spsk Olivenolie
200 g Champignon (Brune)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
150 g Quinoa (Hvid)
4 dl Bouillon (Hønse)
  Opskriftsgruppe (Sauce)
2 ds Tomater (Hakkede)
  Basilikumblade (1 hĂĄndfuld)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Ricottacreme)
250 g Ricotta
2 spsk Olivenolie
50 g Parmesan
  Basilikumblade (1 hĂĄndfuld)
  Salt
50 g Parmesan (Til toppen)
Vejledning

Aubergine

Tænd ovnen på 175 grader.

Skær aubergine i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en beklædt bageplade.

Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt.

Bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og møre.

 

Quinoafyld

Hak løg, pres hvidløg, og svits dem i en gryde i olivenolie.

Rens og hak champignoner groft, tilsæt dem til gryden.

Kværn salt og peber over, og lad det stege, indtil champignonerne får farve og bliver gyldne.

Skyl quinoaen i en sigte, og tilsæt den til gryden sammen med bouillon.

Bring gryden i kog, sæt låg på, og lad det simre i 20 minutter, indtil quinoaen er kogt, og væsken fordampet. 

 

Sauce

Hæld de hakkede tomater ud i et ildfast fad.

Tilsæt pressede hvidløg, finthakket basilikum, salt og peber, og rør rundt. 

 

Ricottacreme

Rør ricotta sammen med olivenolie, fintrevet parmesan, finthakkede basilikumsblade, og smag til med salt.

 

Samling af retten

Smør ricottablandingen på hver aubergineskive, og placér dernæst 1 god spsk. quinoafyld i den tykke ende af hver skive.

Rul aubergineskiverne sammen om fyldet, og placér dem oven på tomatsaucen i fadet med den frie ende af aubergineskiven nedad.

Drys med revet parmesan, og sæt fadet i midten af ovnen i 20 minutter, indtil overfladen er gylden, og osten er sprød.

Servér … til italiensk mad.

Noter

Kan både serveres som alternativ til kød sammen med en fyldig salat eller som tilbehør – eksempelvis til en italiensk flæskesteg eller saltimbocca.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde", skrevet af Emma Martiny.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion