Scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise

Underrubrik
Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk
Scampi fritti med tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise
Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
125 g Hvedemel
3 g Salt
1 spsk Smør (Smeltet)
1 spsk Alkohol (Rom har vi brugt her. Det kan sagtens være cognac eller whisky)
1 dl Øl
2 dl Olie (Neutral olie kogt på jomfruhummerskallerne/hovederne)
1 spsk Eddike (Æbleeddike. Kan sagtens være Balsamico eller Sherryeddike)
1 tsk Sennep (Dijon)
2 spsk Yoghurt (Neutral. Kan være A38)
1 spsk Kapers
1 spsk Løg (Hakket)
1 spsk Bredbladet persille (Hakket)
1 tsk Sennep (Dijon)
  Krydderier (Salt, peber og citronsaft)
Vejledning

Scampi Fritti

Beignetdejen 

Bland melen og salten. Hæld derefter øl, smeltet smør, rom og lidt vand i og pisk sammen.

Lad det hvile i køleskabet i 1 time, hvorefter de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i (så man ikke slår luften ud af dem). 

Beignet dej

Scampi Fritti

Dyp halerne i beignetdejen og frituresteg dem i en din frituregryde/gryde ved 180 grader i 2 minutter (eller til de er gyldne).

Scampi Fritti

Tatarsauce

Jomfruhummerolie

Jomfruhummerhalerne er pillet fra og brugt til scampi fritti. Skallerne (og hovederne) bruger vi til en olie til vores mayonnaise.

Jomfruhummerolie

Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut og dækkes herefter af neutral olie. Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 

Jomfruhummerolie
Sigt olien og køl den ned før den kan bruges. Vi gav den en lille time i fryseren.

Jomfruhummermayonnaise

Pisk æggeblommer med æbleeddike og dijon sennep. Når det tykner tilsæt drypvis jomfruhummerolien indtil det har en mayonnaisekonsistens. 

 

Tartarsauce

Rør mayonnaisen, yoghurten og sennep'en sammen.

Hak kapers og løgene fint og rør dem ind i cremen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tartarsauce

Server det hele samlet.

Scampi Fritti

 

Noter

Serveret med hjemmelavet pasta og ovnbagt torsk
Du kan se opskriften på mayonnaise her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier