fbpx Hjemmelavet pasta | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pasta

Pasta
Underrubrik
Nemt og lækkert hjemmelavet pasta
Beskrivelse

Hjemmelavet pasta lavet uden pastamaskine og røremaskine. Her giver vi dig en opskrift hvor du bruger hænderne til at røre dejen og rulle pastaen tynd.

Udbytte
3 Personer
Foreberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
1 time, 19 minutter
Ingredienser
3 Æg
  Tipo 00 (3 store håndfulde mel)
2 spsk Groft salt
Vejledning

Kom 3 store håndfulde mel ud på bordet, og lav et stort hul i midten (en håndfuld mel pr. person).

Pasta

Slå æggene ud i midten af melen og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melen ind i æggene med den ene hånd, imens den anden hånd pisker æg og mel sammen. 

Pasta

Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 

Pasta

Når dejen er samlet, æltes dejen godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv indtil dejen har en glat overflade, når man spænder dejen op. Dette kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.

Pasta

Lad dejen hvile i 30 min pakket i en pose eller ind i film.

Pasta

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt med mel - mere end man regner med. 

Pasta

Rul dejen så tyndt som muligt.

Pasta

Når dejen ikke kan blive tyndere, prøv så at rulle dejen op på din kagerulle, der drysset godt med mel. Rul din kagerulle et par gange hen over bordet, mens du let trykker på kagerullen. 

Pasta

Rul dejen af kagerullen og derefter giv den en tur mere, hvis du gerne vil have dejen en gang tyndere.

Pasta

Denne gang valgte jeg at skære pastaen ud med en klejneskærer.

Pasta

Pasta

Pasta

Pasta

Når pastaen er skåret ud vendes den i rigeligt mel og den kan ligges og vente til den skal bruges. Det er en god ide at vende rundt i pastaen en gang i mellem, for at sikre at pastaen ikke klister sammen.

Pasta

Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger kommes pastaen i. 

Kog pastaen i 4 min og dræn den.

Pastaen er klar til servering.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier