fbpx ✅Blommesauce | opskrifter | GastroFun.dk

Blommesauce

Blommesauce
Sidst ændret:
Mandag den 9. september, 2019 - 12:43
Beskrivelse

Sød og syrlig sauce lavet af blommer.

Generelt synes vi at vi skal huske baggrunden for vores madkultur og denne opskrift stammer fra 1800-tallet.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Sovs skal der til", hvor forfatteren Bettina Buhl skriver følgende om opskriften:

"Blommesovsen her er en god måde at bruge havens blommer, og det er faktisk også muligt at bruge moreller.

Sovsen er fantastisk både kold og varm – og smager især godt til vaniljeis."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
5 dl Vand
  citrons (skal af en stor citron)
1⁄2 tsk Kanel (stødt)
1⁄2 tsk Nelliker (stødt)
1 dl Rødvin
100 g Sukker
  Kartoffelmel (1 teskefuld udrørt i 1 deciliter vand)
Vejledning

Blommerne skrælles, og stenene udtages.

De koges møre i 5 deciliter vand, hvori der er tilsat citronskal, kanel og nelliker.

Sovsen sies eller blendes efter smag og spædes med vin.

Den sødes med sukker, og der gives endnu et opkog, og til slut jævnes sovsen med kartoffelmel udrørt i vand.

Noter

kilde: Nicoline Schmidt; Kogebog for smaa og store Huusholdninger. 1870.

Source

Sovs skal der til

Vi har opskriften fra: "Sovs skal der til"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Grøn søbekål
Opskrift
Gyldendal
Remouladesauce
Opskrift
Gyldendal