Grøn pesto

Grøn pesto
Beskrivelse

Hjemmelavet grøn pesto er en nem og lækker måde at pifte en ret op på. Det kan f.eks. være en sandwich, pizza, pasta eller en kartoffelsalat.

Vores udgave her er med friske krydderurter fra haven - vi bruger bl.a. basilikum, persille og lidt salvie.

Udbytte
2 dl
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1⁄2 bdt Bredbladet persille (Frisk)
5 Salvieblade (Frisk)
1⁄2 bdt Basilkum (Frisk)
1 fed Hvidløg
1 dl Olivenolie (God kvalitetsolie)
25 g Parmesan
  Olie (Til konservering i glassene)
Vejledning

Grøn pesto

Sørg for at dine krydderurter hurtigt bliver skoldet, så du er sikker på at jordbakterierne er slået ihjel. Dup dem tørre og det kan du sagtens gøre i god tid.

Brug aldrig revet parmesan, riv det selv inden du går i gang.

Fjern skallen fra hvidløget og og del det evt. i mindre stykker.

Put alle ingredienserne i en blender (eller en høj skål hvis du bruger en stavblender).

Blend ingredienserne indtil du har en ensartet, grynet (og naturligvis) grøn masse.

Skold glas med låg (f.eks. sylteglas) og dæk dem med olie.

Hæld pestoen i og opbevar dem i køleskabet.

Grøn pesto

Hæld gerne en smule olie på pestoens overflade også hver gang du tager fra glasset.

Så burde den kunne holde sig 6-10 dage på køl.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier