fbpx ✅Couscous🍲 med ristet aubergine og gulerod🥕 | opskrifter | GastroFun.dk

Couscous med ristet aubergine og gulerod

Couscous med ristet aubergine og gulerod
Sidst ændret:
Tirsdag den 3. december, 2019 - 10:26
Beskrivelse

Lækker og hurtig vegetarret der kan laves på 30 minutter. Retten er fyldt med mellemøstlige smage og kan både bruges som en ret for sig selv, forret eller tilbehør til et stykke kød.

Opskriften kommer fra bogen: "Bazaar - Farverig vegetarmad fra Mellemøsten", hvor forfatteren Sabrina Ghayour skriver følgende om opskriften:

"Til alle de mennesker, som synes couscous er kedeligt: I har ikke prøvet den rette opskrift endnu! Couscous bør ledsages af masser af kraftige smage, så næste gang du ikke ved, hvad du skal gøre med en pakke couscous, så prøv at gå på opdagelse på krydderihylden efter noget, der kan give din couscous karakter. Denne smagfulde ret kan både spises kold og varm, hvilket betyder, at evt. rester er oplagt til næste dags madpakke."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
4 Auberginer (skĂĄret i tern pĂĄ 2,5 cm)
  Olivenolie (ekstra jomfru)
6 Gulerødder (små, skrællet og skåret i stave)
2 tsk Oregano
2 tsk Spidskommen (hel)
300 g Couscous
2 tsk Gurkemeje
1 tsk Kanel (stødt)
2 tsk Koriander (stødt)
2 fed Hvidløg (presset)
450 ml Vand (varmt)
  Citroner (4-5 syltede citroner, uden frø og hakket fint)
30 g Dild (hakket fint)
30 g Bredbladet persille (hakket fint)
  salt og peber (Maldon-havsalt i flager og friskkværnet sort peber)
Vejledning

Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir.

Kom aubergineternene på den ene bageplade, krydr med penber, hæld godt med olie over, og sæt pladen øverst i ovnen. Kom gulerødderne på den anden bageplade, krydr med salt, peber og oregano, og hæld olie over. Sæt pladen i ovnen, og rist begge pladefulde i 25-30 minutter, til auberginen er gennembagt og brun, og gulerødderne er møre og sorte rundt i kanterne.

Tørrist spidskommen i en stor gryde ved middelhøj varme i 1 minut. Tag gryden af varmen, tilsæt couscous, og lad den riste med kortvartigt. Rør de andre krydderier i sammen med hvidløg, det varme vand og godt med salt og peber. Læg låg på gryden (eller husholdningsfilm), og sæt den til side i 8-10 minutter, så væden bliver opsuget af couscoussen.

Rod op i couscoussen med en gaffel. Tilsæt ristet aubergine og gulerod, syltet citron og friske urter, og vend det hele forsigtigt sammen. Sæt kort gryden tilbage på blusset, hvis det er nødvendigt, og server retten varm.

Source

Bazaar

Opskriften stammer fra bogen: Bazaar Farverig vegetarmad fra Mellemøsten

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Saltede citroner
Opskrift
Per Asmussen
Couscous salat
Opskrift
Per Asmussen
Couscous frokostsalat
Opskrift
Anette
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion