fbpx ūüć≤Blomk√•lsgratin | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin
Underrubrik
med persille og estragon
Beskrivelse

Blomkålsgratin er rigtig mormormad og en af de meget undervurderede klassikere.

Gratin stammer fra Frankrig, og navnet kommer af det franske ord, gratter, der betyder at "kradse" eller "skrabe" - traditionelt set bestod retten nemlig af de rester, man havde fra de foregående dage.

En klassisk gratin er d√¶kket med rasp, ost eller br√łdkrummer, hvilket giver den karakteristiske spr√łde og gyldne overflade.

Denne opskrift giver en lidt sundere udgave af den klassiske blomkålsgratin, da den er lavet på fedtreduceret mandelmel. Derfor har den et mere moderne og let udtryk over sig.

Vi har opskriften fra bogen: "Naturlig mad". Forfatteren Katrine Tuborgh skriver f√łlgende om opskriften:

"En favorit blandt b√łrn og voksne. Husk at f√• lavet rigeligt, for det bliver spist, og om ikke andet kan det lige vendes p√• en pande n√¶ste dag som en del af morgenmaden. Hvis du har gr√łntsagsrester i k√łleskabet, er gratin ogs√• en god m√•de at f√• dem brugt p√•. Skal der v√¶re ekstra gl√¶de blandt b√łrnene, pyntes gratinen med god bacon i strimler, f√łr den¬†bages."
 

Udbytte
4 personer
Ingredienser
1 Blomkål (Et blomkålshoved i buketter)
100 g Sm√łr
2 spsk Mandelmel (Fedtreduceret)
2 dl Kokosm√¶lk (Eller kokosfl√łde)
5 Æg (Æggehvider og blommer skilt)
  Krydderurter (Finthakket estragon og persille)
  Muskatn√łd (Efter smag)
  Salt
  Peber (Fra kv√¶rn)
  Sesamfr√ł (Til pynt)
Vejledning
  1. Find en gryde.
  2. Dæk bunden med lidt vand.
  3. Kom blomkålsbuketterne i gryden.
  4. Tænd for komfuret og damp blomkålen let.
  5. Hæld vandet fra og lad blåmkålen dryppe godt af.
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Kom sm√łrret i en gryde.
  8. Lad sm√łrret smelte.
  9. Tilsæt nu mel under piskning.
  10. Tils√¶t kokosm√¶lk under omr√łring.
  11. Lad opbagningen tykne.
  12. Tils√¶t hvid sauce, √¶ggeblommer, krydderurter, muskatn√łd, salt og peber.
  13. Lad opbagningen k√łle af.
  14. Find i mellemtiden en skål.
  15. Kom æggehviderne i skålen.
  16. Pisk hviderne stive.
  17. R√łr forsigtigt opbagningen¬†i de stive √¶ggehvider lidt efter lidt.
  18. Find et ildfast fad.
  19. Sm√łr fadet med lidt olie.
  20. Fordel blomkålsbuketterne i fadet.
  21. Hæld æggemassen henover blomkålsbuketterne i et jævnt lag.
  22. Drys eventuelt¬†lidt knuste sesamfr√ł p√• toppen.
  23. Sæt gratinen i den nu varme ovn-
  24. Bag i cirka 30 minutter til gratinen er gennembagt og gylden på toppen.
  25. Tag den f√¶rdige gratin ud af ovnen og lad den afk√łle lidt.
Source

Naturlig mad

Opskriften kommer fra bogen: "Naturlig mad", skrevet af Katrine Tuborgh.

Bogen udgives af Forlaget Gyldendal og kan k√łbes¬†her.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Chicken nuggets
Opskrift
Gyldendal
Hjemmelavet shawarma
Opskrift
Gyldendal
Blomkålssalat
Opskrift
Henriette Kristiansen
Blomkålssalat
Opskrift
Susanne
Blomkålspure
Opskrift
Per Asmussen