fbpx ✅Stegt makrel | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt makrel

Stegt makrel
Underrubrik
Serveret med rødbede og knuste kartofler med kapers
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:55
Beskrivelse

Dejlig opskrift på pandestegt makrel, serveret med knuste kartofler og lynsyltede rødbeder.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"STEGT MAKREL skal spises i juli, lige før de bliver rigtig fede i august, hvor de er bedst røget.
De syrlige øl komplimenterer fede fisk som makrel, sild og laks."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (KARTOFLER)
600 g Kartofler (Små)
  Salt (En smule)
40 g Smør
75 g Kapers
  Opskriftsgruppe (MAKREL)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
1 spsk Smør
  Opskriftsgruppe (RØDBEDER)
2 spsk Olivenolie
1⁄2 dl Æbleeddike
1⁄2 Syltet citron (I tynde skiver)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  rød skovsyre (En håndfuld)
Vejledning

Forvarm ovnen til 180C° varmluft.

Vask kartofler, og vend dem derefter i olie og salt.

Bag dem i ovnen i 40 minutter.

Skyl makrelfileter, og gå dem efter for eventuelle ben.

Dup dem tørre på den indvendige side, krydr dem med salt og peber.

Steg dem på begge sider i smør i en stegepande, til de er sprøde og gennemstegte.

Skyl rødbeder, og kog dem møre i let saltet vand.

Det tager 30-45 minutter alt efter størrelsen.

Hæld koldt vand over dem, og gnid skindet af, når de er til at håndtere.

Skær dem derefter i både. Kort før de skal serveres, lunes de igennem med olivenolie, æbleeddike og syltet citron.

Smag til med salt og peber. Vend skovsyrebladene i til sidst.

Afdryp imens kapers, og brun dem forsigtigt i halvdelen af smørret, til de er sprøde.

Tilsæt resten af smørret, og lad det brune med.

Hæld kapers og det brunede smør i en lille skål, og hold det varmt.

Knus hver kartoffel let med en gaffel eller ske.

Anret dem på 4 tallerkner med en makrelfilet og den lune rødbedesalat.

Hæld til sidst det brunede smør og kapers over.

Noter


Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Stegt laks på pande
Opskrift
Per Asmussen
Stegt torskerogn
Opskrift
fadlsforlag
Stegte sild i eddike
Opskrift
Mette