fbpx ✅Glutenfri🥧grøntsagstærte | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri grøntsagstærte

Glutenfri grøntsagstærte
Sidst ændret:
Torsdag den 16. januar, 2020 - 09:43
Beskrivelse

Lækker og flot grøntsagstærte med bl.a. blomkål, skinke, tomater og porre.

Tærten er uden gluten, men med masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: "Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost", hvor forfatteren Pernille Kruse skriver følgende om opskriften:

"Jeg elsker tærter. De er hurtige at lave, og det er altid lækkert at have et stykke med i madpakken dagen efter. Lav evt. dobbeltportion, så du har til 2 dage, da kan du blot variere salaten, I spiser til."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 tærte
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bund)
  Vand (1/2-1 dl)
15 g Husk (loppefrøskaller)
1⁄2 tsk Salt
100 g Hirseflager (eller quina, havre eller ris)
200 g Rismel
1⁄2 dl Olie (oliven-, raps- eller kokosolie)
1 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (Fyld)
1⁄2 BlomkÃ¥l (eller broccoli)
200 g Skinke (i tern (kan udelades))
1 dl Kogevand (fra porre/kål)
  Peber
3 Tomater (store)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Tænd ovnen pa 180 °C.

Vand og HUSK røres sammen og står og trækker i 15 minutter.

Derefter piskes det luftigt og resten af ingredienserne tilsættes.

Juster evt. med lidt vand eller mel, så dejen samles.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform og forbag den i 15 minutter.

Mens bunden forbages, renses porrerne og skæres i skiver, og kålen deles i buketter.

Damp begge grøntsager i lidt saltet vand.

Hæld kogevandet over i en skål og fordel porre, kål og skinke i den forbagte tærtebund.

Pisk æggene sammen med plantemælken, lidt kogevand og lidt peber.

Hæld vasken over fyldet og bag tærten i ca. 30 minutter.

De sidste 10 minutter pyntes tærten med skiver af tomat + sesamfrø.

Noter

Fotos: Tia Borgsmidt

Source

Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost

Vi har opskriften fra bogen: "Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost"

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Sunde shots
Opskrift
Muusmann Forlag
Kylling i rømertopf
Opskrift
Muusmann Forlag