fbpx 🍆Stegt aubergine og 🍅tomat med parmesanost | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt aubergine og tomat med parmesanost

Stegt aubergine og tomat med parmesanost
Beskrivelse

Hvis du mangler et dejligt alternativ til kartofler/ris/pasta til din aftensmad eller vil have en vegetarisk frokost, sĂĄ er disse dejlige stegte auberginer med tomater et godt bud.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Aubergine er ofte en overset grøntsag, men med sin dybe lilla farve og mange anvendelsesmuligheder, fortjener den en del mere opmærksomhed. Da grøntsagen har en neutral smag, klæder det den at få selskab af krydderier eller andre smagsgivere. Auberginen bør tilberedes let, og er et oplagt grøntsagstilbehør de dage, hvor du har travlt." 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
17 minutter
Ingredienser
2 spsk Olie (Hvidløgsolie eller neutral olie)
50 g Parmesan (Revet)
1 tsk Oregano
1 tsk Basilikum
  Salt
  Peber
Vejledning

Skær auberginerne over på langs og skær dem herefter i skiver.

Skær tomaterne i kvarte.

Kom auberginerne op pĂĄ en varm pande med olie.

Tilsæt tørrede krydderier og steg auberginerne i ca. 10 minutter.

Tilsæt tomater samt revet parmesanost og vend det godt rundt.

Sluk for varmen og vend retten i et par minutter indtil tomaterne er lune.

Server med valgfrit kød eller fisk.

Noter

TIP: Prøv også at tilsætte skiver af squash til retten.

Dog skal du være opmærksom på, at squash er en begrænset fødevare, og du bør derfor ikke tilsætte mere end 100 g pr. person.

Hvis du alligevel har ovnen tændt, kan denne ret også tilberedes i et fad i ovnen.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion