fbpx ✅Blomkåls gratin | opskrifter | GastroFun.dk

Blomkåls gratin

Blomkåls gratin
Sidst ændret:
Onsdag den 29. april, 2020 - 11:33
Beskrivelse

Gastronomisk førstehjælp😷👨‍🍳

Der er ikke noget som kan aktivere minder som smag 🤗

Min livret som barn var gratin, så tog en tur ned af den gastronomiske memory lane igår, med denne blomkåls/oste gratin.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1 Blomkål (i buketter)
80 g Smør
3 Æg (store)
3 spsk Mel
3 dl Mælk
  Revet ost (1 håndfuld - gerne vesterhavsost eller lignende)
  Muskatnød (lidt)
  Rasp
  Smør (til formen)
Vejledning

Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i til det slipper bunden.

Tilsæt mælken under piskning så massen ikke klumper.

Del æg i blommer og hvider og pisk æggeblommerne i massen og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Vend den revne ost og blomkålsbuketterne i.

Pisk æggehviderne stive med lidt salt og fold dem forsigtigt i massen.

Smør et ildfast fad grundigt og kom rasp i bunden og godt op på siderne.

Fordel gratinmassen i og kom et godt lag rasp på toppen.

Kom straks i forvarmet ovn ved 180 grader og bag cirka 45 minutter til gratinen er gylden og gennembagt.

Et godt mormor trick er at smelte lidt smør og hælde over 10 minutter før den er bagt færdig, så bliver overfladen ekstra sprød og dufter af croissant👍

Server lige fra ovnen med lidt tomatsauce og en grøn salat på siden.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Blomkålsgratin
Opskrift
Gyldendal
Bagt blomkål
Opskrift
rasmusbredahl
Blomkål som kebab
Opskrift
Muusmann Forlag
Mormormad
Artikel
Redaktion
Smørstegt blomkål
Opskrift
Per Asmussen
Smørstegt blomkål
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier