Pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce

Pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce
Beskrivelse

En virkelig lækker ret med et strejf af luksus!

Tun og jomfruhummerhaler går fantastisk godt i spænd, og sammen med den lækre citronbechamelsovs og hjemmelavet pasta har du et fuldendt måltid, der er enhver gæst værdig.

Køb evt. frisk pasta i supermarkedet hvis det kniber med tiden, eller hvis du ikke har mod på at fremstille den selv. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
2 Æg
200 g Tipo 00
  x
200 g Tun
  Salt
  x
  Olie
  x
25 g Smør
25 g Hvedemel
1⁄2 l Mælk
  Krydderier (salt og hvid peber)
1 Citron (økologisk, skallen heraf)
1 tsk Citronsaft
Vejledning

Hjemmelavet pasta

Jeg laver altid min pasta uden pastamaskine.

Und dig selv at bruge gode æg og en god meltype - jeg bruger økologiske æg og Tipo 00 mel.

Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten.

Slå æggene ud heri og pisk æggene ud i melet med en gaffel.

Saml dejen med hænderne, til den er smidig. 

Når pastaen er samlet til en fin dej, smøres den i olie og lægges i en pose for at hvile. Den skal hvile i minimum 30 minutter, gerne lidt længere.

En gryde med vand bringes i kog, og når det spilkoger, kommes pastaen i samt en spiseske salt. 

Salt har det med hæve vandets kogepunkt, hvilket gør, at hvis man kommer det i inden, vandet koger, så tager det længere tid at få det i kog.

Kog pastaen i 3 minutter og dræn det for vandet.

 

Lynstegt tun

Tag fisken ud af køleskabet 30 minutter før servering.

Gourmetsalt fisken ved at drysse salt på alle sider.

Lad den hvile i 15 minutter og skyl den godt under en kold vandhane.

Tør fisken godt af inden den skal bruges.

Hæld sesamfrø ud i en tallerken. Vend tunen i deri, så alle sider bliver dækket af sesamfrø.

Varm en slip-let pande op til meget høj temperatur. Steg tunen på en tør pande i 30 sekunder på alle sider. 

Skær tunen i tynde skiver før servering.

 

Lynstegte jomfruhummerhaler

Pil dem for haler og skaller og fjern tarmstrengen. Gem skallerne, de kan fryses ned og bruges til en bisque, fiskesuppe, hummerolie eller skaldyrsmayonnaise.

Steg halerne på panden, mens tunen hviler.

De skal have cirka 30 sekunder på hver side. Husk at starte med at have bunden nedad, de de krøller, og hvis du har vendt dem forkert, får de ikke særlig meget stegeskorpe.

 

Citronbechamelsauce

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.

Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet.

Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter!

Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. 

Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens.

Riv skallen af citronen fint og kom den i saucen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Server pastaen med citronsovs og pynt med stegt tun og jomfruhummerhaler.

Pasta med tun, jomfruhummerhaler og citronbechamelsauce

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier