Skaldyrsmayonnaise

Vi hader madspild og elsker god god smag. Denne skaldyrsmayonnaise er lavet med en skaldyrsolie, lavet af skallerne/hovederne fra tigerrejer.
Skaldyrsolie
Pil rejerne og brug dem til en anden ret.
Skallerne (og hovederne) bruger vi til en den her olie, det bl.a. kan bruges til en mayonnaise.
Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut i en tykbundet gryde.
Herefter skal den dækkes af neutral olie.
Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter.
Sigt olien ned i en bøtte og sæt den i fryseren i en lille halv time.
Skaldyrsmayonnaise
Når det kommer til mayonnaise, så er det lidt en smags-/religionssag om man benytter sig af et blødt eller hårdt piskeris, stavblender eller røremaskine. Det er underordnet hvad du bruger, bare der bliver pisket hårdt, så skal det nok lykkedes.
Det tager grundlæggende kun 5 minutter at røre en mayonnaise, men det er vigtigt at have styr på dine temperaturer: Sørg for at alle ingredienser kommer ud af køleskabet i god tid (gerne én time før), så de har stuetemperatur når det skal piskes.
Start med at piske blommerne sammen med sennep'en, salten og eddiken.
Når de har fået en æggesnaps-agtig konsistens, skal der tilføjes en smule olie ad gangen indtil den har fået den rette tykkelse. Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

