fbpx 🍴 Bisque med hummer og jomfruhummer ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Bisque med hummer og jomfruhummer

Bisque med hummer og jomfruhummer
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. marts, 2019 - 08:58
Beskrivelse

Jomfruhummerbisque rimer på luksus og er noget, de fleste kun får på restauranter eller til fine fester. Den er imidlertid slet ikke umulig at lave selv, tværtimod vil du forbavses over, hvor nemt det er. 

Bisquen kræver lidt forarbejde, og tilberedningen er opdelt i forskellige arbejdsgange. Men den er tiden værd, og har du først prøvet den, er det med garanti ikke sidste gang, du kaster dig ud i at lave en hjemmelavet jomfruhummerbisque. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  hummerskaller (hvis du har)
7 dl Hvidvin (eller 1 flaske hvidvin )
50 g Smør (usaltet)
1 ds Tomatpure (en lille dåse)
2 fed Hvidløg
  fennikel (toppen af 1-2 fennikel)
1⁄2 bdt Frisk timian
  Rosmarin (i kviste)
1 dl Alkohol (Whisky, cognac eller rom - til flambering)
  Olie (til stegning)
  Salt
  Cayennepeber (kan undlades)
  fennikel (fintsnittet)
  rød skovsyre (til pynt)
2 dl Olie (smagsneutral)
Vejledning

Hummerbisque:

Inden du starter: Læg hummerhalerne i fryseren i cirka 20 minutter, inden du piller dem. Så løsner kødet sig lettere fra skallerne og du undgår, at hummerhalerne går i stykker. 

Pil kødet fra hummerhalerne og fjern tarmen med en lille, skarp kniv. Læg halerne i en skål med husholdningsfilm over og stil dem på køl på køl.

Rens gulerødder, løg, hvidløg og skær det i grove tern. Finsnit din fennikel.

Bisque

Varm en stor gryde op og hæld olie i - den skal være rygende varm.

Hæld skallerne fra hummerhalerne i gryden og lad dem stege ved hård varme et par minutter. Undgå at røre for meget i gryden, det er vigtigt, at de bliver hårdt stegt. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, timian- og rosmarinkviste og steg yderligere et par minutter.

Nu skal du igang med at flambere, så sluk for emhætten!

Hæld den valgte alkohol i gryden og sæt ild til indholdet - rør rundt i skallerne et par gange og flamber, til ilden dør ud (vær påpasselig, når du flamberer - flammerne bliver store)!

Tilsæt hvidvin, laurbærblade og de grofthakkede grøntsager. Suppen skal nu stå og simre ved lav varme i cirka 20 minutter. Den må ikke få meget længere end det, da suppen ellers kan få en lidt bitter smag.

Sigt suppen og hæld den i en ren gryde. Kog den lidt mere ind, så den smager kraftigt af skaldyr, dog uden at være vandet.

Tilsæt fløde og kog det lidt ind, til du synes, bisquen har en lækker og cremet konsistens (dette tager kun få minutter). Smag til med salt, peber, citronsaft og eventuelt cayennepeber (brug kun en anelse, det er stærkt)!

Bisque

Lige inden servering tilsætter du det kolde, usaltede smør i små tern og blender suppen med en stavblender - dette giver en flot og skummende hummerbisque.

 

Smørstegte jomfruhummerhaler:

Varm en pande godt op med en blanding af neutral olie og smør.

Steg jomfruhummerhalerne ved høj varme i 30-60 sekunder på hver side. Brug en ske til at hælde fedstof fra panden henover dem, mens du steger. 

Bisque

Tag dem af varmen og drys med lidt salt.

 

Persilleolie:

Fyld en gryde med vand. 

Kog vandet op, og dyp persillen i det kogende vand i fem sekunder. 

Opvarm olien i en kasserolle til den er 70 grader.

Hæld olie og persille i en blender og blend ved højeste hastighed i cirka 8 minutter.

Sigt persilleolien gennem et klæde og sæt den på køl. Hæld den eventuelt i en anretterflaske, når olien er afkølet. Det gør det muligt at anrette olien i et smukt mønster over suppen.

Olien kan holde sig en uges tid på køl.

 

Servering:

Placer de varme, stegte jomfruhummerhaler i midten af fire dybe tallerkener, gerne sammen med et par urter som pynt. Det kunne være skovsyre, fennikeltoppe, dild eller ærteskud.

Læg dråber af persilleolien rundt omkring.

Bisque

Ved bordet hældes den rygende varme og skummende jomfruhummerbisque op i tallerkenerne - på denne måde sikrer man, at bisquen er ordentligt varm, og det ser samtidig imponerende ud.

Bisque

Noter

Hvis du bruger saltet smør er det vigtigt ikke at komme salt i suppen, før du tilsætter smørret. Saltet i smørret vil salte retten temmelig meget, og har du allerede smagt til med salt, kan du ende med ende med en oversaltet suppe. Brug derfor helst usaltet smør, da det gør det meget lettere at styre.

Kilde

 

 

 

Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier