fbpx ūüćī Bisque med hummer og jomfruhummer ‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Bisque med hummer og jomfruhummer

Bisque med hummer og jomfruhummer
Beskrivelse

Jomfruhummerbisque rimer på luksus og er noget, de fleste kun får på restauranter eller til fine fester. Den er imidlertid slet ikke umulig at lave selv, tværtimod vil du forbavses over, hvor nemt det er. 

Bisquen kr√¶ver lidt forarbejde, og tilberedningen er opdelt i forskellige arbejdsgange. Men den er tiden v√¶rd, og har du f√łrst pr√łvet den, er det med garanti ikke sidste gang, du kaster dig ud i at lave en hjemmelavet jomfruhummerbisque.¬†

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  hummerskaller (hvis du har)
7 dl Hvidvin (eller 1 flaske hvidvin )
50 g Sm√łr (usaltet)
1 ds Tomatpure (en lille dåse)
  fennikel (toppen af 1-2 fennikel)
1⁄2 bdt Frisk timian
  Rosmarin (i kviste)
1 dl Alkohol (Whisky, cognac eller rom - til flambering)
  Olie (til stegning)
  Salt
  Cayennepeber (kan undlades)
  fennikel (fintsnittet)
  r√łd skovsyre (til pynt)
2 dl Olie (smagsneutral)
Vejledning

Hummerbisque:

Inden du starter: L√¶g hummerhalerne i fryseren i cirka 20 minutter, inden du piller dem. S√• l√łsner k√łdet sig lettere fra skallerne og du undg√•r, at hummerhalerne g√•r i stykker.¬†

Pil k√łdet fra hummerhalerne og fjern tarmen med en lille, skarp kniv. L√¶g halerne i en sk√•l med husholdningsfilm¬†over og stil dem p√• k√łl¬†p√• k√łl.

Rens guler√łdder, l√łg, hvidl√łg og sk√¶r det i grove tern. Finsnit din fennikel.

Bisque

Varm en stor gryde op og hæld olie i - den skal være rygende varm.

H√¶ld skallerne fra hummerhalerne i gryden¬†og lad dem stege ved h√•rd varme et par minutter. Undg√• at r√łre for meget i gryden, det er vigtigt, at de bliver h√•rdt stegt.¬†Tils√¶t¬†tomatpur√©, hvidl√łg, timian- og rosmarinkviste¬†og steg yderligere et par minutter.

Nu skal du igang med at flambere, så sluk for emhætten!

H√¶ld den valgte alkohol i gryden og s√¶t ild til indholdet¬†- r√łr rundt i skallerne et par gange¬†og¬†flamber,¬†til ilden d√łr ud (v√¶r p√•passelig, n√•r du flamberer - flammerne bliver store)!

Tils√¶t hvidvin, laurb√¶rblade og de grofthakkede gr√łntsager.¬†Suppen skal nu¬†st√• og simre ved lav varme¬†i cirka 20 minutter. Den m√• ikke f√• meget l√¶ngere end det,¬†da suppen¬†ellers kan f√•¬†en lidt¬†bitter smag.

Sigt suppen og hæld den i en ren gryde. Kog den lidt mere ind, så den smager kraftigt af skaldyr, dog uden at være vandet.

Tils√¶t fl√łde og¬†kog det lidt ind, til du synes,¬†bisquen har en l√¶kker og cremet konsistens (dette tager kun f√• minutter).¬†Smag til med salt, peber,¬†citronsaft¬†og eventuelt cayennepeber (brug kun en anelse, det er st√¶rkt)!

Bisque

Lige inden servering tils√¶tter du det kolde, usaltede¬†sm√łr i sm√• tern¬†og blender suppen med¬†en¬†stavblender - dette giver en flot og¬†skummende hummerbisque.

 

Sm√łrstegte jomfruhummerhaler:

Varm en pande godt op med en blanding af¬†neutral olie og¬†sm√łr.

Steg jomfruhummerhalerne ved h√łj varme i 30-60 sekunder p√• hver side. Brug en ske til at h√¶lde fedstof¬†fra panden henover dem, mens du steger.¬†

Bisque

Tag dem af varmen og drys med lidt salt.

 

Persilleolie:

Fyld en gryde med vand. 

Kog vandet op, og dyp persillen i det kogende vand i fem sekunder. 

Opvarm olien i en kasserolle til den er 70 grader.

H√¶ld olie¬†og persille¬†i en¬†blender og blend ved h√łjeste hastighed i cirka¬†8 minutter.

Sigt persilleolien gennem et kl√¶de og¬†s√¶t den p√• k√łl. H√¶ld den eventuelt¬†i en anretterflaske, n√•r olien er afk√łlet. Det g√łr det muligt at anrette olien i et smukt m√łnster over suppen.

Olien kan holde sig en uges tid p√• k√łl.

 

Servering:

Placer de varme, stegte jomfruhummerhaler i midten af fire dybe tallerkener, gerne sammen med et par urter som pynt. Det kunne være skovsyre, fennikeltoppe, dild eller ærteskud.

Læg dråber af persilleolien rundt omkring.

Bisque

Ved bordet hældes den rygende varme og skummende jomfruhummerbisque op i tallerkenerne - på denne måde sikrer man, at bisquen er ordentligt varm, og det ser samtidig imponerende ud.

Bisque

Noter

Hvis du bruger saltet sm√łr¬†er det vigtigt ikke at komme salt i suppen, f√łr du tils√¶tter sm√łrret. Saltet i sm√łrret vil salte retten temmelig meget, og har du allerede smagt til med salt, kan du ende med ende med en oversaltet suppe. Brug derfor helst usaltet sm√łr, da det g√łr det meget lettere at styre.

Source

 

 

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion