fbpx 🌽🔥Majs på grill | opskrifter | GastroFun.dk

Majs pĂĄ grill

Majs pĂĄ grill
Sidst ændret:
Tirsdag den 24. marts, 2020 - 15:05
Beskrivelse

Tro det eller ej, men indimellem får min sous vide faktisk en pause. Og selvom hele majskolber tilberedt i sous vide smager rigtig dejligt, så er det noget ganske andet, der virkelig batter herhjemme, når vejret ellers er til det: Grillede majskolber!

Det er virkelig én af sommerens allerstørste hits hjemme hos os. Grillede majskolber på terrassen på en varm sommerdag. Det er et tilbehør, der passer perfekt til alt lige fra grillet svinekød, fjerkræ og oksekød. Og så er det virkelig nemt at lave. Med friskrevet parmesan og grøn pesto udover, eller en klat koldt kryddersmør med friske krydderurter, så er der altså ikke et øje tørt. Denne gang serverede jeg majskolberne med koldt hjemmelavet smør og et drys flagesalt. Det var virkelig lækkert.

Grillet majskolbe

Heldigvis er majs temmelig billige efterhånden, og du skal ikke køre langt ud på landet, før du bliver mødt af majsmarker og atter majsmarker. Majs er nemlig en utroligt taknemlig afgrøde, der er nem for landmanden at håndtere, samtidig med at den har et forholdsvist højt udbytte sammenlignet med for eksempel hvede.

 

Majs pĂĄ grill opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
3 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Hviletid
2 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
Vejledning
  1. Læg de hele majskolber på grillen 30 minutter inden kødet er færdigt. Lad bladene blive på majsene.

  2. Vend majskolberne hvert 5 minut, så de får en god brændt grillskorpe hele vejen rundt på bladene. 

  3. Tag majskolberne af grillen efter cirka 25 minutter.

  4. "Skræl" kolberne fri for bladene og fimrehårene.

  5. Skær dem over i halve og lad dem stå at køle af i et par minutter inden servering.

  6. Servér eksempelvis med koldt smør og et drys flagesalt.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier