fbpx ✅Moussaka🍲 med aubergine🍆 | opskrifter | GastroFun.dk

Moussaka med aubergine

Moussaka med aubergine
Sidst ændret:
Fredag den 3. januar, 2020 - 13:02
Beskrivelse

Hjemmelavet moussaka med hakket oksekød og stegte aubergineskiver.

Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:

"Varmt og lækkert. Server evt. med en fyldig, grøn salat."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
2 spsk Olivenolie
1 fed Hvidløg
  Bladselleri (2 stængler)
6 spsk Olivenolie (cirka)
3 dl Græsk Yoghurt (10 %)
50 g Revet ost
Vejledning

Forvarm ovnen til 200 grader.

Varm olien op i en gryde.

Sauter løg og hvidløg i olien.

Kom kødet i og brun det.

Kom tomatpure, flåede tomater og bladselleri ved og lad saucen simre ved middel varme ca. 15 minutter.

Smag til med salt og peber.

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs.

Varm lidt olie på en pande og steg de første skiver.

Kom mere olie ved, nar skiverne vendes.

De suger ret meget olie under stegning.

Steg alle skiverne og læg dem til side.

Saml moussakaen i et smurt ildfast fad ved at lægge kødsauce og auberginer lagvis. 

Rør æg, yoghurt og ost sammen og fordel på toppen.

Bag ca. 25 minutter.

Noter

Fotograf: Nana Dalby

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Moussaka
Opskrift
fadlsforlag
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion