fbpx ✅Maskeret blomkål med bacon | opskrifter | GastroFun.dk

Maskeret blomkål med bacon

Maskeret blomkål med bacon
Sidst ændret:
Fredag den 15. maj, 2020 - 08:36
Beskrivelse

Blomkål med hvid sovs og bacon

Det her er nærmere en oldemor ret, end en mormorret🤩

Jeg fik opskriften af en pædagog i min datters SFO, den var så mærkelig, at jeg var nødt til at prøve den.

Og jeg må indrømme, at resultatet er virkelig godt.👏

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
30 g Smør (cirka)
30 g Mel (cirka)
250 ml Mælk
400 g Bacon
  Persille (frisk)
1⁄4 tsk Muskatnød (revet)
1 Bouillonterning (hønsekød)
Vejledning

Kom dit blomkålshoved i en gryde med letsaltet vand og kog den i cirka 10-12 minutter.

Kog blomkålen til den er mør, og læg den på det fad, du vil servere retten på. Lad den afkøle lidt.

Lav en smørbolle af smør og mel, tilsæt mælken langsomt, og rør sovsen til den ønskede konsistens.

Tilsæt salt, peber, bouillon og muskat.

Lad sovsen koge godt sammen.

Steg baconternene sprøde, og læg dem på fedtsugende papir.

Hæld forsigtigt sovsen over blomkålen, derefter bacon og persille.

Server blomkålen med kartofler eller friskbagt brød.

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion
Kong Fiddes livret
Opskrift
Vildmedmormormad
5 gode grunde til at spise kål
Artikel
Muusmann Forlag
Bacon
Artikel
Redaktion