Blomme crumble

Blomme crumble
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:29
Beskrivelse

Brug sommerens blommer til en lækker blommecrumble med sprød mørdej. Kagen er hurtig at røre sammen og kan bages, men aftensmaden spises. På denne måde kan man uden de store anstrengelser servere en skøn, hjemmebagt frugtcrumble som dessert.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
500 g Blommer
1 tsk Kanel (stødt)
1⁄2 tsk Stødt ingefær
75 g Havregryn
75 g Hvedemel
30 g Sirup
20 g Honning
50 g Smør (blødt)
Vejledning

Vask, halver og udsten blommerne. Skær dem i både og læg dem i en tærteform eller et ildfast fad

Bland rørsukker med kanel og ingefær og strø det over frugten i fadet. Vend rundt i blommerne, så kryddersukkeret foreles.

 

Smuldredej (crumble):

Bland havregryn, hvedemel, honning og sirup i en skål. 

Tilsæt smørret og masser det ind i blandingen med hænderne, til det bliver en smuldret dej.

Fordel smuldredejen over blommerne og bag kagen i 20-30 minutter ved 180 grader, til den er sprød og gylden.  

Server kagen med cremefraiche rørt med vaniljesukker, eller spis den med vaniljeis til. 

Blomme crumble

Blomme crumble

Blomme crumble

 

Blomme crumble

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier