fbpx Jordskokkesuppe med ristede svampe | opskrifter | GastroFun.dk

Jordskokkesuppe med ristede svampe

Jordskokkesuppe med ristede svampe
Beskrivelse

En lækker og cremet suppe med kartofler og jordskokker.

Suppen er mild, men samtidig fuld af smag, og de smørstegte svampe sætter prikken over i'et. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
2 Løg
2 fed Hvidløg
1⁄2 bdt Frisk timian
  Olie
  Smør
1 l Bouillon (Hønse- eller grøntsagsbouillon)
  Muskatnød (revet)
  Krydderier (salt og peber)
300 g Svampe (gerne flere forskellige slags, fx champignon, karl Johan-svampe, kantareller og østershatte)
  Smør (til stegning)
Vejledning

Suppe:

Jordskokker og kartofler skrælles og skæres i grove tern.

Løg og hvidløg pilles og hakkes.

Varm en en gryde op med smør og olie og sauter løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i 2-3 minutter. De skal ikke tage farve.Tilsæt timian.

Hæld bouillon ved og lad suppen koge i cirka 20 minutter, eller til alt er mørt. 

Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender.

Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet. 

Smag suppen til med salt, peber og revet muskatnød. 

 

Smørstegte svampe:

Start med at rense svampene. 

Faste svampe som f.eks. champignon skylles kort under koldt vand og bunden skæres af.

Blødere og mere ujævne svampe som østershatte og kantareller skal ikke skylles men blot børstes fri for jord og snavs.  

Skær svampene i mindre stykker og steg dem sprøde i smør på en pande. Krydr med salt og peber.

 

Server jordskokkesuppen med de smørstegte svampe. 

 

 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier