Quinoalasagne med grønt
Kødfri dag....?
Så vil jeg godt slå et slag for denne skønne quinoa lasagne, sprængfyldt med grøntsager og smag.... 😍
Den veksler mellem lag af grøntsagssovs, bagte auberginer og ostecreme... lyder det langhåret og kedeligt..? Det er det overhovedet ikk! Den smager helt fantastisk og er fyldt med med både vitaminer, proteiner og fibre.
De mange forskellige strukturer og smagsindtryk gør, at man intet mangler i denne ret overhovedet - også selvom den er uden kød, og så er den jo super sund 🤗
Retten er lavet i et lille ovnfast fad og er til 2-3 personer, afhængig af hvor sulten man er.
Grøntsagssauce
Hak løget fint, knus hvidløgene og steg begge dele i en gryde i lidt smør.
Skær squash og peberfrugt i tern og steg dem med i gryden.
Riv gulerødder og sød kartoffel og put i gryden.
Krydr godt med salt, peber og tilsæt basilikum, oregano, paprika og chili.
Steg grøntsagerne til de falder lidt sammen og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré boullion og quinoa.
Lad sovsen simre i 20 minutter.
Aubergine
Skær auberginen i tynde skiver (4-5 mm) og put dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med olie og drys med lidt salt.
Bag 15 minutter i ovn ved 200 grader.
Ostecreme
Rør alle ingredienser til ostecremen sammen.
Lasagne
Saml din lasagne ved at lægge et lag sovs nederst i et lille fad.
Put et lag ostecreme på og derefter et lag aubergine.
Fortsæt til alt er brugt.
Slut af med et lag sovs og top med mozzarellaskiver.
Bag 20 minutter ved 200 grader.
Drys med persille og nyd 😊
Følg min Instagram profil her.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.