Syltede blommer

Syltede blommer
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 11:41
Beskrivelse

Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter.

Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

På denne måde kan du ved samme arbejdsindsats lave flere forskellige varianter af blommerne. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 glas
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Blommer
2 dl Vand
1⁄2 dl Eddike
500 g Rørsukker
1 1⁄2 dl Rom
1 1⁄2 dl Portvin
  Atamon
Vejledning

Halver blommerne og fjern stenene.  

Syltede blommer

 

Fordel blommerne i 4 patentglas/sylteglas (skoldede og eventuelt skyllet i atamon).

 

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. "Mos" vanillekornene sammen med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. 

 

Kom vand, eddike, vanillesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. 

 

Når sukkeret er opløst, tages blandingen af varmen.

 

Den ene halvdel af sukkerlagen tilsættes rom, og den anden halvdel tilsættes portvin.

 

Hæld romlagen over blommerne i to af glassene og hæld portvinslagen over blommerne i de to andre glas.

 

Syltede blommer

 

Luk glassene og opbevar dem køligt.  

 

Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier