fbpx ‚úÖSyltede blommer ūüėč | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede blommer

Syltede blommer
Beskrivelse

Syltede blommer er et l√¶kkert tilbeh√łr til is, kager og desserter.

Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

På denne måde kan du ved samme arbejdsindsats lave flere forskellige varianter af blommerne. 

Udbytte
4 glas
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Blommer
2 dl Vand
1⁄2 dl Eddike
1 1⁄2 dl Rom
1 1⁄2 dl Portvin
  Atamon
Vejledning

Halver blommerne og fjern stenene.  

Syltede blommer

 

Fordel blommerne i 4 patentglas/sylteglas (skoldede og eventuelt skyllet i atamon).

 

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. "Mos" vanillekornene sammen med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. 

 

Kom vand, eddike, vanillesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. 

 

N√•r sukkeret er opl√łst, tages blandingen af varmen.

 

Den ene halvdel af sukkerlagen tilsættes rom, og den anden halvdel tilsættes portvin.

 

Hæld romlagen over blommerne i to af glassene og hæld portvinslagen over blommerne i de to andre glas.

 

Syltede blommer

 

Luk glassene og opbevar dem k√łligt.¬†¬†

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Blommesyltet√łj
Opskrift
Lotte Weber