fbpx ✅Syltede blommer 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede blommer

Syltede blommer
Sidst ændret:
Torsdag den 15. august, 2019 - 08:52
Beskrivelse

Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter.

Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

På denne måde kan du ved samme arbejdsindsats lave flere forskellige varianter af blommerne. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 glas
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 kg Blommer
2 dl Vand
1⁄2 dl Eddike
500 g Rørsukker
1 1⁄2 dl Rom
1 1⁄2 dl Portvin
  Atamon
Vejledning

Halver blommerne og fjern stenene.  

Syltede blommer

 

Fordel blommerne i 4 patentglas/sylteglas (skoldede og eventuelt skyllet i atamon).

 

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. "Mos" vanillekornene sammen med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. 

 

Kom vand, eddike, vanillesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. 

 

Når sukkeret er opløst, tages blandingen af varmen.

 

Den ene halvdel af sukkerlagen tilsættes rom, og den anden halvdel tilsættes portvin.

 

Hæld romlagen over blommerne i to af glassene og hæld portvinslagen over blommerne i de to andre glas.

 

Syltede blommer

 

Luk glassene og opbevar dem køligt.  

 

Læs også
Blommesyltetøj
Opskrift
Lotte Weber
Kategori
Sociale medier