fbpx 🍹🍸Hav styr på dine drinks og cocktails | GastroFun.dk

Hav styr på dine drinks og cocktails

Hav styr på dine drinks og cocktails
Indholdsfortegnelse

Der er sjældent en fest eller en bytur, uden der indgår drinks af den ene eller den anden anden slags. Hvad end det er den hurtige vodka-juice til polterabenden eller en mere sofistikeret cocktail på en fancy bar. Men hvad er egentlig forskellen? Og hvordan ved man, at man mixer sin cocktail på den helt rigtige måde?

Læs med her og find ud af alt du bør vide om forskellen på drinks og cocktails.

 

De vigtige forskelle – hvad er en drink og hvad er en cocktail?

Det kan hurtigt blive et taleemne på diverse barer og klubber, hvad den egentlige forskel er på en drink og på en cocktail. På mange måder minder de to også om hinanden, og kan derfor også være svære at skelne mellem.

Dog er der enkelte huskeregler, der kan gøre det lettere for dig at skelne.

Begge modeller indeholder en eller anden from for stærk spiritus. Dette kan både være rom, gin, vodka eller noget helt fjerde. Her vil den almindelig drink som ofte bestå af den stærke spiritus og noget sodavand eller juice.

En cocktail, derimod, er ofte en smule mere sofistikeret. Her vil den også bestå af en stæk spiritus, men derimod være blandet af flere forskellige ingredienser.

Dette kan både være forskellige former for likører eller sirupper, der mixes sammen i en beholder. Herefter vil en cocktail som regel blive serveret med pynt eller dekorationer, så det i lige så høj grad er udseendet som smagen, der bliver fokuseret på.

 

Sørg for en ordentlig servering – hvilke glas skal der bruges?

Med drinks er der ikke nær så mange regler for, hvordan servering skal se ud, som med cocktails. Man ser ofte drinks serveret i engangsplastikkrus til eksempelvis koncerter eller på festivaller. Med cocktails er det dog vigtigt, hvilke typer glas de hver især skal serveres i.

Det klassiske cocktailglas er let at kende. Dette er et glas på stilk, hvor selve glasset er v-formet. Her vil man først mixe cocktailen i en mixer, og derefter forsigtigt hælde den over i glasset.

Ligeledes gøres der ofte en del ud af udsmykningen på cocktails. Dette kan være i form af en rosmarinkvist, sukker på kanten af glasset, bær eller lignende. Med drinks er det dog mindre vigtigt, hvordan der pyntes. En lille paraply er naturligvis altid et sikkert hit, for at spice den lidt op.

 

Hvilken slags alkohol skal der bruges?

Om end det er en cocktail eller en drink, der skal mixes sammen, er hovedingrediensen som regel en stærkere type alkohol. Her er det vigtigt at huske på, at gin ikke bare er gin og rom ikke bare er rom.

For mange er det tydeligt at smage forskel på, om man får serveret en drink eller cocktail med kvalitetsspiritus eller den billigste nede fra supermarkedet. Dette gælder især i smagsmæssigt mildere drinks eller cocktails, hvor der ikke er en sukkermasse eller likør, der har til formål at overdøve smagen på alkoholen.

Eksempelvis i en Gin & Tonic er det vigtigt, at ginen træder tydeligt frem, og derfor kan det i aller højeste grad betale sig at købe en gin, der i sig selv har en smag, man kan holde ud.

 

Drink- og cocktailopskrifter

Gin & tonic

Gin og tonic

Se opskriften her.


Margarita

Margarita

Se opskriften her.


Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea

Se opskriften her.


Tom Collins

Tom Collins

Se opskriften her.


Gin Hass

Gin Hass

Se opskriften her.


Gin Sour 43

Gin sour 43

Se opskriften her.


Cosmopolitan

Cosmopolitan

Se opskriften her.


Bloody mary

Bloody Mary

Se opskriften her.


Aperol Spritz

Aperol Spritz

Se opskriften her.


La Bomba

La Bomba

Se opskriften her.


Negroni

NegroniSe opskriften her.


Aperol Spritz

Aperol spritz

Se opskriften her.


Gin Fizz

Gin fizz

Se opskriften her.


Gin & tonic sfære

Gin og tonic sfære

Se opskriften her.

 

Kategori
Sociale medier
Læs også
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion