Cosmopolitan

Cosmopolitan
Sidst ændret:
Mandag den 22. februar, 2021 - 13:29
Beskrivelse

Den klasisske amerikanske drink Cosmopolitan er et kæmpe hit i serien "Sex and the city" og det er der en god grund til - den smager super dejligt.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Gin - vodka - tequila - 150 nye og klassiske cocktails", hvorfra forfatteren Brian Lucas siger følgende om drinken:

"Cosmopolitan, der blev populær i New York i 1980’erne, blev oprindelig fremstillet med vodka uden smagstilsætning og pyntet med en limebåd."

Om vodka siger han følgende:

"Vodka (et russisk ord, der betyder »lille vand«) er fra sin ydmyge oprindelse i middelalderens Østeuropa blevet en af de mest populære spiritustyper i verden. Vodka, der oprindelig blev fremstillet i Rusland og Polen så langt tilbage som i det 12. årh., er en spiritus med neutral smag, der traditionelt fremstilles af rug, men også kan laves på melasse og kartofler. Vodka blev populær i USA og Vesteuropa efter anden verdenskrig, da soldater vendte hjem fra oversøiske lande med flasker af den dyrebare væske. Efter destilleringen filtreres vodka gennem trækul for at fjerne ethvert spor af smag, lugt og farve, så kun den stærkt opstrammende virkning af alkoholen bliver tilbage. Det gør denne spiritus til cocktailmixerens drøm, fordi den uden problemer går sammen med en række andre ingredienser. Der markedsføres også mange populære vodkaer med smag, som fremstilles ved at lave udtræk i almindelig vodka af en række frugter og krydderier, for eksempel citron, solbær, peber og vanilje."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 drink
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
4 minutter
Ingredienser
6 cl Vodka (Citrusvodka)
  Limesaft (Et stænk)
Vejledning

Ryst alle ingredienserne sammen med is og si det ned i glasset.

Pynt med flamberet appelsinskal.

Hold midten af skallen mellem tommel- og pegefinger over glasset og opvarm den forsigtigt med en ligther.

Hold appelsinskallen væk fra dig selv og brug økologiske appelsiner uden voks, ellers bliver olien i skallen sort.

Mens du opvarmer skallen, presser du den for at lade de aromatiske olier dryppe ned på drinkens overflade.

Kom skallen ned i glasset.

Flambering af appelsinskallen for at frigive frugtens olier øger citrussmagen i denne drink, der er en moderne udgave af Vodka Martini, som glider nemt ned.

Kilde

Vi har bogen fra Paludans forlag og bogen kan købes her hos Arnold Busck.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier